Haasteita luovalle taloudelle

Tämän ajan ilmiönä ja merkkinä toimintaympäristön muutoksesta näkyy teollisten työpaikkojen selkeä väheneminen ja tämä trendi on jatkuva. Siirtyminen tieto- ja osaamisintensiiviseen yhteiskuntaan tuo haasteita erityisesti luovan talouden kehittämisen suuntaan. Tarvitaan uutta yrittäjyyttä. Aidosti kehittämispotentiaalia on nähtävissä kulttuurisessa yrittäjyydessä.

Luovuuden ja innovatiivisuuden merkitys on avainasemassa, kun yhdistetään kulttuuri-/taidealoja ja yrittäjyyttä tavoittteena luoda kannattavaa liiketoimintaa. Suomessa on selkeästi yriys- ja työpaikkavajetta, jonka vuoksi tarvitaan ennakkoluulotonta innovaatioiden kehittämistä teknologia-alojen lisäksi myös luovilla toimialoilla kulttuuriosaamista hyödyntäen. Kulttuuriseen yrittäjyyteen tulee panostaa tulevaisuudessa entistä enemmän.

Kulttuuriseen yrittäjyyteen ja luovan talouden ilmiöön yli viiden vuoden ajan perehtyneenä, myös tieteellisesti, uskon vahvasti alan kasvumahdollisuuksiin, kun toimintaedellytyksiin osataan panostaa oikealla tavalla. Kulttuuriosaamisen ja luovuuden merkitys kasvaa globaaleilla markkinoilla ja se luo uusia mahdollisuuksia myös monipuoliseen yritystoiminnan kehittämiseen.

RITVA LUKKARINEN kauppatieteiden kandidaatti Osuuskunta Generaattori, pj. Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Keski-Suomen kuntien talous on saatava kuntoon

Eläkkeiden alentaminen tuhoisaa taloudelle

Lukijan kuvatSateenkaari Keuruulla. Kuva: Jorma Soininen

Vähän käytetty. Kuva: Olli Oksanen

Punarinta. Kuva: Gary Littler

Lyhyet

Lyhyet

Suomen kielen opiskelua innolla

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.