Haittaan liittyy uhka

Ari Keronen kummasteli (KSML. 23.5.), mitä on ”haittamaahanmuutto”. Mielestäni ”haittamaahanmuutoksi” voi kutsua esimerkiksi sellaista maahantuloa, joka tuo mukanaan ulkomailta turvallisuusuhkaa sekä rikollisuutta Suomeen ja jonka seurauksista esimerkiksi Oulussa käräjöidään alaikäisiin lapsiin kohdistuneiden raiskausten takia.

”Haittamaahanmuutoksi” voi kutsua myös sitä, jos ulkomaisilla maahantulijoilla ei ole halua osallistua muun muassa työntekoon Suomessa, vaan he ovat tulleet Suomeen pelkästään hyvien sosiaalietuuksien houkuttamana. Tälläisillä maahantulijoilla on pelkästään negatiivinen kustannusvaikutus muun muassa valtion- ja kuntien talouteen Suomessa.

Vastaavasti oikeaa ja toivottua maahanmuuttoa Suomeen on etenkin työperäinen maahanmuutto, jossa ulkomaalaiset henkilöt tulevat Suomeen työn perässä, asuvat maassa maan tavalla eivätkä aiheuta mitään turvallisuusuhkaa suomalaisille. Tälläiset ulkomaalaiset ovat tervetulleita Suomeen muun muassa paikkaamaan Suomen työllisyysvajetta.

Kun suomalaiset muuttivat joukoittain työn perässä Ruotsiin 1970–80-luvuilla kohentamaan omaa talouttaan ja paikkaamaan Ruotsin työllisyysvajetta, he samalla mukautuivat elämään siellä maan tavoilla. Tämäntapaista maahanmuuttoa Suomeenkin tarvitaan.

 

Unto Pynnönen

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Viisikko jatkaa seikkailujaan

Turpeen poltto pitää lopettaa nopeasti

Perussuomalaiset valmiita vastuunkantoon

Hippoksesta väitteitä ilman perusteita

Ravitsemusterapeutteja tarvitaan kunta- ja maakuntatyöhön

Lisää lääkäreitä ja sairaanhoitajia

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.