Hallinnon byrokratiaa on purettava

Maataloushallinnossa on 6 000 viranhaltijaa ja neuvojaa noin 60 000 maatilaa kohti eli yksi kymmentä tilaa kohti – kestämätön tilanne. Tukipykäläviidakkoa on yksinkertaistettava, jolloin myös maanviljelijän paperisota tukien saamiseksi helpottuu. Maataloushallinto on keskusjohtoinen ja hierarkkinen, kuten armeijan organisaatio. Heti vaalien jälkeen pitäisi perustaa työryhmä tuon byrokratian vähentämiseksi.

Myös opetushallinnossa on keskushallinnossa turhaa byrokratiaa. Esitänkin opetushallituksen lakkauttamista ja toiminnan keskittämistä opetusministeriöön. Opetushallituksessa noin 300 henkeä töissä ja keski-ikä 50:n nurkilla, joten vähennystä saataisiin eläköitymisen kautta. Opetushallituksen keskittämistehtävää voisivat mainiosti hoitaa opettajainkoulutuslaitosten alaiset koulut henkilökuntineen.

Kunnallishallinnosta pitäisi poistaa henkilöstön viiden vuoden irtisanomissuoja ennen kuin lähdetään tekemään kuntaliitoksia, mikä koskee lähinnä Lounais-Suomen ja pääkaupunkiseutua. Keski-Suomessa en näe kuntaliitoksille tarvetta – ainahan kunnat voivat tehdä vapaaehtoisesti yhteistyötä yli kuntarajojen, kuten on tehtykin.

Risto Hintikka

metsäopettaja, eläkkeellä

kansanedustajaehdokas (sit.)

Äänekoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Perussuomalaisuus on uhka huumorille

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

Kotiaholta väärä väite Jämsän vastaanottokeskuksesta

Vihervasemmiston uhrikultti ja kastijako eivät ole tasa-arvoa

Kaiken takana on nainen?

Kirjasto vaikapakka?

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.