Hallitus ei tee mitään!

Itse toteuttaisin ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrysen esittämän venäläisen kuorma-autoliikenteen rahastuksen niin, että säädetään laki, jonka mukaan jokaisella Euroopan unionin ulkopuolisella raskaan ajoneuvon kuljettajalla pitää olla todistus riittävästä suomen- ja ruotsinkielen taidosta. Tämän todistuksen pystyisi hankkimaan ainoastaan Helsingin poliisin lupatoimipisteestä virka-aikana.

Jos lupaa ei ole, määrätään siitä paikanpäällä perittävä 300 euron rikesakko. Sen jälkeen vapaalla olevat poliisit ja rajavartijat 30 euroa per kirjoitettu rike-sakko provisiolla näitä rikesakkoja kirjoittamaan. Kaikki olisivat tyytyväisiä. Valtio tienaisi 270 euroa per auto ja ahkera sakottaja voisi tienata muutamassa tunnissa satoja euroja.

Tuskin tämä nykyinen virkamieshallitus mitään saa aikaan.

Mielenkiintoista, että meillä on maassa hallitus jonka pääministerin ainoana ambitiona tuntuu olevan asioiden sujuminen mahdollisimman vähällä vaivalla ja mukana niin sanottu porvaripuolue jonka näkyvin saavutus on yksityisen rakentamisen estäminen ja yritysten sukupolvenvaihdosten lähes täydellinen pysäyttäminen.

Sitä saa mitä tilaa, tämä tilaus jätettiin maaliskuussa 2007. Onneksi syksyllä päästään äänestämään samoja aikaansaajia, tällä kertaa kunnallisvaltuustoihin.

KIM LINDBLOM Helsinki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.