Hallitus kevensi suurituloisten veroa

Helsinkiläinen kansanedustaja Ben Zyskovicz (kok.) piipahti Keski-Suomessa kutsumassa suurituloisia taloustalkoisiin.

"Voisi olla oikea ratkaisu, että esimerkiksi yli 100 000 euron vuosituloon tulisi uusi tuloveroporras progressiiviseen asteikkoon", Zyskovicz kaavaili. Hän tiesi, että kiristysten sijasta hallitus on juuri keventänyt yli 500 eurolla vuodessa suurituloisten veroa ja että sekin kevennys rahoitetaan osaltaan ottamalla lisää velkaa ja leikkaamalla monesta tärkeästä menokohteesta.

Keskusta esitti progressiivisen verotuksen pientä kiristämistä jo noin 70 000 euron vuosituloista ja lisäkiristystä yli 100 000 euron vuosituloihin. Esitimme myös Zyskoviczin kannattamaa arvonlisäveron korotusta, mutta vain rajattuna. Kaikki alemmat verokannat olisi jätetty entiselleen, siis lääkkeet, liikenne, majoitus, ja eräät työvaltaiset palvelualat sekä lehdet. Ruoan veroa olisimme laskeneet 4 prosenttiksiköllä. Muiden, lähinnä ulkomaisten tuontitavaroiden alvia olisimme kiristäneet rohkeasti 2 prosenttiyksiköllä.

Näin olisi voitu välttyä mm. energiaverojen kiristämisistä. Erityisesti vasemmisto moitti entisiäkin kiristyksiä vaalien alla. Lisäksi olisi voitu estää kunnallisveron, joka on tasavero, kiristyminen monella paikkakunnalla.

MAURI PEKKARINEN kansanedustaja (kesk.) Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Tulevaisuuden ruoka

Alhaiset nopeudet toisivat hyötyjä

Puhutaan sitten hiilinieluista

Pyhät takana, arki edessä

Lyhyet

Lyhyet

Sisäpiirin päätöksenteko uhkaa leikata Keski-Suomen siivet

Maakunnan puolesta yhdessä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.