Hallitus kevensi suurituloisten veroa

Helsinkiläinen kansanedustaja Ben Zyskovicz (kok.) piipahti Keski-Suomessa kutsumassa suurituloisia taloustalkoisiin.

"Voisi olla oikea ratkaisu, että esimerkiksi yli 100 000 euron vuosituloon tulisi uusi tuloveroporras progressiiviseen asteikkoon", Zyskovicz kaavaili. Hän tiesi, että kiristysten sijasta hallitus on juuri keventänyt yli 500 eurolla vuodessa suurituloisten veroa ja että sekin kevennys rahoitetaan osaltaan ottamalla lisää velkaa ja leikkaamalla monesta tärkeästä menokohteesta.

Keskusta esitti progressiivisen verotuksen pientä kiristämistä jo noin 70 000 euron vuosituloista ja lisäkiristystä yli 100 000 euron vuosituloihin. Esitimme myös Zyskoviczin kannattamaa arvonlisäveron korotusta, mutta vain rajattuna. Kaikki alemmat verokannat olisi jätetty entiselleen, siis lääkkeet, liikenne, majoitus, ja eräät työvaltaiset palvelualat sekä lehdet. Ruoan veroa olisimme laskeneet 4 prosenttiksiköllä. Muiden, lähinnä ulkomaisten tuontitavaroiden alvia olisimme kiristäneet rohkeasti 2 prosenttiyksiköllä.

Näin olisi voitu välttyä mm. energiaverojen kiristämisistä. Erityisesti vasemmisto moitti entisiäkin kiristyksiä vaalien alla. Lisäksi olisi voitu estää kunnallisveron, joka on tasavero, kiristyminen monella paikkakunnalla.

MAURI PEKKARINEN kansanedustaja (kesk.) Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Kesätyöseteli kaikille päättöluokkalaisille!

Lippumme elää ajassa

Lyhyet

Lyhyet

Ennätyksiä ilman lapinlisää

Lyhyet

Lyhyet

Punamullan jakopolitiikan paluu

Nopeuden palvonnassa unohtuu tavaraliikenteen hidastava vaikutus

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.