Hallitus vie meitä kerrostaloihin

Hallitus kaavailee lisää veroa lämmityspolttoaineisiin vauhdittaakseen uuden tekniikan käyttöönottoa, samanaikaisesti kuitenkin kotitalousvähennystä alennetaan.

Öljylämmityksen vaihto maalämpöön on monille eläkeläisille ylivoimainen investointi ja toisaalta toimivan laitteiston hylkääminen ei ole kansantaloudellista. Suomessa on 200 000 öljylämmitystaloutta.

Sähköllä tai maalämmöllä lämpiävät omakotitaloudet joutuvat jo maksamaan lisää veroa, kun viime elokuussa hallituksen ohjauksessa oleva Energiavirasto salli sähkön siirtomaksun reippaan lähes kymmenen prosentin korotuksen. Siirtomaksussa on veroa huimat 57% joten siltä osin hallituksen ”piilovero” nousikin jo viime vuonna siirtomaksun myötä. Tämä kohtuuton vero pitää oikaista.

Perustuslaki ohjaa tukemaan omatoimista asumista jota sähkön siirtohinnan korotus ei edesauta. Kiinteistöverojen korotus on myös monen kunnan esityslistoilla.

Tutkimuksien mukaan kolme neljäsosaa suomalaisista haluaa asua omakotitalossa, tämän hallituksen ilmastopolitiikka ohjaa kuitenkin kaikin tavoin kerrostaloasumiseen. Hallitusohjelman hyvinvointitavoite ja asumisohjaus ovat ristiriidassa, toivottavasti hyvinvointi voittaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Europarlamentaarikko Henna Virkkusen kolumni: Saksalta odotetaan johtajuutta

Miksi kaikkea todellakin vastustetaan?

Lyhyet

Kansanedustaja Anne Kalmarin kolumni: Talous on hyvinvointimme kivijalka

Vastoin yleistä mielipidettä

Sodille on vanhoja ja myös uusia syitä

Lyhyet

Lämmin kiitos kaikille varhaiskasvattajille

Julkiset palvelut tärkeitä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.