Halutaanko vanhusten köyhyyttä lisätä?

Hallitus yllytti kuntia nostamaan terveydenhoidon asiakasmaksuja jopa 27,5 prosenttia ajankohtana. jolloin palkat ja eläkkeet eivät nouse lainkaan. Monet eläkeläiset ymmärtävät, että maan talous on totisesti ahdingossa, mutta samalla on todettava eläkeläisten jo osallistuneen taloustalkoisiin leikattujen indeksien ja korkeamman veronmaksun muodossa.

Toivottavaa olisi, että kunnat eivät korota asiakasmaksuja tai sitten jos korottavat niin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) tapaan: asiakasmaksuihin tehdään vain indeksinmukainen korotus ensi vuoden alussa.

Monien sosiaalialan asiantuntijan mielestä erilliskorotus kohdistuu liian voimakkaasti erityisesti iäkkäisiin ja pienituloisiin. Ministeriön pelisääntö ei velvoita korottamaan hintoja vaan antaa kunnille mahdollisuuden tehdä sen, jos taloudellinen tilanne, kustannukset tai muu edellyttää, sanoi Kuntalehdessä 2.12. Lohjan kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Riikka Slunga-Poutsalo. Hän toimii myös HUSin hallituksen 1. varapuheenjohtajana ja perussuomalaisten puoluesihteerinä.

Esko Järvenpää

eläkeläinen

Jämsä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Kirja on seikkailu

Vanhus- asiassa tarvitaan ryhtiliike

Kotoutus on hyvällä mallillla

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Tekeekö seksuaalikasvatus nuorista helppoja uhreja?

Tulevaisuuden hoiva

Numerot kertovat aina ihmisistä, kokoomus

Ken on syyllisin?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.