Hankinta- lakia tulkitessa unohdetaan vaikutukset

Trafin vaihde- ja neuvontapalvelut siirtyivät Sodankylästä Espanjan aurinkorannikolle. Liikenneministeri paheksui lievästi siirtoa, mutta vakuutti senolevan laillinen.

Muunlainen ratkaisu puolestaan olisi ollut hankintalain vastainen. Olisiko todella?

Hankintalaki säädettiin ymmärtääkseni sen varmistamiseksi, että julkishallinnolliset hankinnat kilpailutetaan ja sen perusteella valitaan veronmaksajien kannalta edullisin tarjous.

Nyt valitaan useimmiten halvin, mutta maksajille epäedullinen myyjä. Unohdetaan, että paperissa näkyvän hinnan lisäksi edullisuuteen vaikuttaa moni muukin asia.

Trafin tapauksessa valtio menettää ison kasan verorahoja. 23 työntekijän tuloverot ovat jo melkoinen saamatta jäänyt tuloerä, samoin yrityksen yhteisövero, joka oletettavasti maksetaan Espanjaan.

Irtisanottujen työttömyyskin tulee kalliiksi meille veronmaksajille. Veikkaan, että Suomessa toimivan yrittäjän tuplastikin kalliimpi tarjous olisi tullut todellisuudessa edullisemmaksi kuin nyt valittu.

Vastaavia lainvastaisuuksia on viime aikoinakin harrastettu enemmänkin. Se on käynyt kalliiksi valtiolle ja kunnille eli meille maksajille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet 29.3.

Lyhyet 29.3.

Puhallamme yhteen hiileen, kerrankin me kaikki yhdessä

Kuljemme valoa kohti

Eikö koronavirus tartu busseissa?

Lyhyet

Lyhyet

Nyt on tärkeää, että pienyrittäjyys ei tuhoudu

Vaikeimmat ajat ja kysymykset vielä edessä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.