Harrastaminen maksaa, teatterissakin

Keskisuomalainen uutisoi (10.1.) Keski-Suomen harrastajateatteriyhdistyksen (Kehy) neljän euron ringin muuttumisesta viiden euron ringiksi. Otsikkoon pääsi kuitenkin Jyväskylän Huoneteatteri, joka olisi toivonut tuon harrastajaedun nousevan kuuteen euroon ja putosi kyydistä. Se on ymmärrettävää, sillä rinkiin kuuluu monia teattereita, joiden liput ovat jopa halvempia, kuten kulutkin.

Uutisesta oli kuitenkin unohtunut se, että Huoneteatterikin toki edelleen tarjoaa halvemmat liput omille jäsenilleen, vaikka viiden euron rinkiin ei kuuden euron poikkeusta hyväksyttykään, kuten edustajamme kokouksessa oli ymmärtänyt.

Kaupungin avustus kattaa budjetistamme vajaan viidenneksen; katsomomme ovat usein täpötäydet; Jyväskylän Teatterinaisten talkootyöllä keräämä tuki on merkittävä, mutta ei sekään voi nousta. Palkat ja muut kulut on karsittu jo alle minimin. Lippujen hintojen nostaminen on ainut tapa saada 50 vuotta ansiokkaasti Jyväskylän henkistä elämää rikastuttanut teatteri edelleen tarjoamaan hyvän paikan harrastaa teatteria niin tekijänä kuin katsojana.

Kehotamme jäseniämme edelleen käymään katsomassa muiden tekemiä näytelmiä niin ammatti- kuin harrastajateattereissakin ja hakemaan uutisessa mainittuja tärkeitä kokemuksia.

Kannustamme maksamaan täyden lippujen hinnan, sillä myös muut teatterit tarvitsevat lipputuloja toimintansa pyörittämiseksi.

Kyse ei siis Huoneteatterin näkökulmasta ole vähäisestä halusta toimia yhteistyössä muiden harrastajateattereiden kanssa, kuten joku saattoi uutisesta tulkita.

Yhteistyö on luontevaa ja tärkeää, kuten teatterin harrastaminen ylipäätään - niin tärkeää, että uskomme ihmisten olevan valmiit maksamaan hyvästä esityksestä käyvän hinnan.

Teatterin harrastajat ymmärtävät, ettei näytelmä synny koskaan ilmaiseksi, vaikka tärkein voimavara onkin palava henki. Sitä tämän seudun teattereista ei puutu.

Huoneteatterin johtokunnan puolesta:

RAILI KIVELÄ Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

LyhyetPuolimatkan opeilla palattaisiin aikaan, jolloin poikkeava nuori päätti itse elämänsä.Kaipauksella muistaen

Päihteiden myynnin ikärajoja on valvottava

Pidetään seurakunnassa syli avoimena partiolaisille

Haittaan liittyy uhka

LyhyetSuomeekin tapa että aseen saa armeijasta mukaan. Pitkissä parisuhteissa on hyvä osata puolustaa itseään.

Muutto ja muutos

Seurakunta ja tilakiistat

Lyhyet 23.5.

Lyhyet 23.5.

Kuntien verkkoyhtiön tervehdyttämisen haasteet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.