Harrastaminen tulisi olla nykyistä halvempaa

Miksi harrastuksen pitää maksaa niin paljon? Esimerkiksi jääkiekko maksaa joissain joukkueissa 200 euroa kuukaudessa, ja siihen pitää ottaa lisäksi vakuutus, 250 euroa.

Voimistelun maksuihin kuuluvat jäsenmaksu, kausimaksu, lisenssi, kisamaksut, puvut ja välineet (vanteet, pallot yms.) Maksuja tulee yhteensä jopa muutamia tonneja vuodessa riippuen joukkueesta, tasosta ja ikäluokasta. Mitä järkeä siinä on?

Kuvitelkaa köyhän perheen lasta, joka haluaisi harrastaa vaikka voimistelua, mutta joutuu pettymään, koska hänen perheellään ei ole varaa maksaa maksuja.

Tai kuvitelkaa poikaa, joka on harrastanut jääkiekkoa jo pitkään pienestä pitäen, mutta kun ikää tulee ja kausimaksut nousevat, perheellä ei olekaan enää varaa maksaa harrastusta. Tämä poika joutuu lopettamaan harrastuksen sen kalleuden takia. Ei tässä ole mitään järkeä. Omasta mielestäni harrastukset voisivat maksaa vähemmän.

Erilaiset yritykset voisivat sponsoroida enemmän nuorten harrastustoimintaa, koska on tutkittu, että liikkuvat nuoret saavat koulussa keskiarvoltaan paljon parempia numeroita koulussa kuin nuoret, jotka eivät harrasta urheilua.

Jos yritykset suostuisivat sponsoroimaan enemmän nuorten harrastuksia, tulisi harrastaminen halvemmaksi. Vähän köyhemmän perheen lapsetkin voisivat harrastaa mieluista lajia.

Kaupungit voisivat myös tukea urheilullisia harrastuksia rahallisesti, koska liikunta on terveydelle tärkeää, ja näin saisi lapset ja nuoret liikkumaan enemmän.

Milla Salo

Mankolan koulu 8C

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Punamultabudjetti kasvattaa ostovoimaa

Vastuu ja politiikka

Todistusvalinta ei vanhoja ylioppilaita muistele

Halpatyö kelpaa – ja silti sitä voi surutta moittia

Muutetaan maailmaa!

Lyhyet

Lyhyet

Uusi sairaala Nova raiteilleen

Ilmastonmuutos saadaan vielä kuriin yhteisvoimin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.