Haukanniemestä vihdoinkin virkistysalue

Haukanniemen rakentamisesta kaiken kansan virkistysalueeksi tehtiin Jyväskylän kaupunginvaltuuston yksimielinen juhlapäätös jo 25 vuotta sitten. Mitään siellä ei ole vieläkään päätöksen toteuttamiseksi tehty. Vasta nyt kaupungin viherpolitiikassa Haukanniemi luvataan pyhittää yhteiseksi virkistysalueeksi.

Kehityssuunnitelma on tarkoitus tehdä 2015. Suunnitelman toteutus aloitetaan mahdollisesti 2016. Päätöksiä toteuttavat virkamiehet tulevat saavuttamaan vedätyksen Euroopan ennätyksen, päätöksestä mahdolliseen toteutukseen 30 vuotta!

Kevyen liikenteen väylät kaupunki on hoitanut hyvin. Väyliä ja reittejä on joka puolella. Pyörällä voi kaikessa rauhassa polkea omia polkujaan. Kun vielä saadaan reitti Haukanniemeen ja Tuomiojärven ympäri, niin yhdeksäs piste on tulossa. Kymmenes piste tulee, kun Tikkakoskella, Vaajakoskella ja Korpilahdella tilanne on yhtä hyvä.

Rautpohjanlahden ruoppaus talvella oli hyvä asia.

Tourujoen luontopolku avattiin viime kesänä, mutta jokilaakson harvinaista kasvillisuutta ei pääse kuitenkaan näkemään, koska ryteikkö peittää sen alleen. Onko ryteikön raivaus mahdollista? Ei pitäisi maksaa maltaita.

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.