Heinäkuu harhojen varassa?

Heinäkuussa koko psykiatrinen poliklinikka Jyväskylässä on kiinni. Kuulostaa uskomattomalta. Miten tällaista voi tapahtua hyvinvointiyhteiskunnassa?

Psykiatrisen poliklinikan asiakkaalla ei heinäkuussa ei ole mahdollista tavata omaa työntekijää, jonka kanssa asiakas on saattanut tavata jopa joka viikko useiden kuukausien ajan saadakseen keskusteluapua. Sitten tämä suhde yllättäen katkeaa.

Uuden asiakkaan pitäisi pystyä odottamaan kuukausi vaivoineen. Heinäkuussa saa apua ruumiillisiin vaivoihin, mutta psyykkisissä ongelmissa pitäisi jotenkin pystyä odottamaan kuukausi.

Miten asiakas kertoo syvenevälle masennukselleen, että odotapa kuukausi niin mennään sitten lääkäriin – tai skitsofrenialleen, että kuukauden kuluttua sitten päästään keskustelemaan näistä ahdistavista harhoista?

Akuuttitilanteeseen apua on järjestetty, mutta kaikki asiakkaat eivät koe tilannettaan akuutiksi, vaikka se sellaiseksi saattaisi hoidon puutteessa heinäkuussa mennäkin.

Lisääntyvätkö rikokset heinäkuussa Jyväskylässä ja miten paljon akuuttipotilaita Kangasvuoren psykiatrinen sairaala ottaa vastaan heinäkuussa? Tämä voisi olla kiinnostavaa tutkimustietoa.

Aapeli Koistinen

Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Loikkaukset väärin äänestäjiä kohtaan

Lyhyet 27.5.

Ilmastonmuutoksen saa kuriin vain kulutusta vähentämällä

Ei enää uusia tasaveroja, Jyväskylä!

Lyhyet 26.5.

Suomi on ilmastorikollinen

Metsäteollisuuden talousmetsät eivät sovellu luontoretkeilijöille

Luonnon hävityksen kauhu odottaa meitäkin Laukaassa

Onko masentunut ihminen sairas?

Lyhyet 25.5.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.