Heinäkuu harhojen varassa?

Heinäkuussa koko psykiatrinen poliklinikka Jyväskylässä on kiinni. Kuulostaa uskomattomalta. Miten tällaista voi tapahtua hyvinvointiyhteiskunnassa?

Psykiatrisen poliklinikan asiakkaalla ei heinäkuussa ei ole mahdollista tavata omaa työntekijää, jonka kanssa asiakas on saattanut tavata jopa joka viikko useiden kuukausien ajan saadakseen keskusteluapua. Sitten tämä suhde yllättäen katkeaa.

Uuden asiakkaan pitäisi pystyä odottamaan kuukausi vaivoineen. Heinäkuussa saa apua ruumiillisiin vaivoihin, mutta psyykkisissä ongelmissa pitäisi jotenkin pystyä odottamaan kuukausi.

Miten asiakas kertoo syvenevälle masennukselleen, että odotapa kuukausi niin mennään sitten lääkäriin – tai skitsofrenialleen, että kuukauden kuluttua sitten päästään keskustelemaan näistä ahdistavista harhoista?

Akuuttitilanteeseen apua on järjestetty, mutta kaikki asiakkaat eivät koe tilannettaan akuutiksi, vaikka se sellaiseksi saattaisi hoidon puutteessa heinäkuussa mennäkin.

Lisääntyvätkö rikokset heinäkuussa Jyväskylässä ja miten paljon akuuttipotilaita Kangasvuoren psykiatrinen sairaala ottaa vastaan heinäkuussa? Tämä voisi olla kiinnostavaa tutkimustietoa.

Aapeli Koistinen

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Punamultabudjetti kasvattaa ostovoimaa

Vastuu ja politiikka

Todistusvalinta ei vanhoja ylioppilaita muistele

Halpatyö kelpaa – ja silti sitä voi surutta moittia

Muutetaan maailmaa!

Lyhyet

Lyhyet

Uusi sairaala Nova raiteilleen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.