Hengenvaarallista evankeliointia

Vuosia sitten jouduin hengenvaaralliseen tilanteeseen Pärnussa, jossa puhuin venäläisen seurakunnan jumalanpalveluksessa. Tilaisuus pidettiin parinsadan hengen teltassa, jossa oli laudoista tehty lattia. Seinät ja katto olivat sisäpuolelta vuoratut paksuilla styrox-levyillä. Keskuslämmityskattila puhalsi kaiken aikaa voimakkaasti ja äänekkäästi kuumaa ilmaa. Oviaukkoon oli rakennettu tuulikaappi, jonka kaksi ovea varmistivat lämmön pysymisen teltan sisäpuolella myös talvisaikaan.

Kesken puheeni huligaanijoukko ryntäsi ovesta sisään ja tempaisi lämpökattilan luukun auki. Korkeat tulenlieskat syöksyivät kattoa kohden.

Voi vain kuvitella, millainen paniikki olisi syntynyt, jos teltta olisi syttynyt. Kapeasta oviaukosta olisi päässyt ulos vain yksitellen. Seurakunnan vahtimestarin katkaistua virrantulo, sammuivat valot, mutta myös tulenlieskat. Väki istui lamaantuneena paikallaan.

Aikaisemmin kommunistimaissa kirkkojen toiminta oli rajoitettua, jopa kiellettyä. Nykyään useissa islamistimaissa kristityillä ei ole mahdollisuutta rakentaa kirkkoja. Monet joutuvat hengellään maksamaan halunsa kääntyä kristityksi ja tunnustaa uskoaan.

Tilastojen mukaan maailmassa viime vuonna noin 250000 kristittyä surmattiin uskonsa tähden ja vainon kohteiksi joutui noin 200 miljoonaa kristittyä. Miksi kristinusko koetaan niin vaaralliseksi, että kristittyjä pitää laajasti vainota edelleen?

Juhani Happonen

toimittaja-evankelista

Kuopio

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Turvapaikan perusteet on määritelty laissa

Hävittäjät vai ohjukset Suomen turvaksi?

Uskalla yrittää ja ole rohkea!

Kohtuus ja oikeus ovat demokratian perustaa

Kiusaamista pitää vähentää

Metsä on meidän mahdollisuutemme

Ilmastonmuutoksesta kannattaa välittää

Lentämistä on syytä rajoittaa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.