Henkilökunnan ääni esiin sote-uudistuksessa

Sote-soppa paloi pohjaan, aivan jo pitkän aikaa on varoiteltu. Nyt onkin hyvä aloittaa puhtaalta pöydältä avoimin kortein kohti maakunnallista sote-mallia.

Uutta ja toimivaa mallia kohden kuljettaessa on hyvä muistaa henkilökunnan ammattitaito, kokemus ja näkemys. Keski-Suomen sote-tehtävissä toimivat ovat nähneet ja kokeneet, kuinka nykyinen järjestelmä toimii ja mikä siinä ei toimi, mitkä ovat vahvuudet ja heikkoudet.

Nyt kannattaa ammentaa tekevien käsien viisauden kaivosta. Samalla Keski-Suomi vahvistaisi asemaansa henkilökunnasta huolehtivana vetovoimaisena työllistäjänä.

Keski-Suomen valtti sote-mallia kehitettäessä on ammattitaitoinen henkilökunta, jonka osaaminen joka askelmalla on hyvällä tasolla. Samalla voimme vahvistaa myös tärkeimpien yhteistyötahojen kuten Pelastuslaitoksen, yksityisten ambulanssifirmojen sekä poliisin osaamista ja myös yhteistyön saumattomuutta.

Suhteellisen pienenä alueena Keski-Suomen on pidettävä kiinni osaavasta henkilökunnasta toiminnan joka tasolla. Sote-uudistuksella voimme saada sekä tehokkaan hoitoketjun kodista kotiin että juuri oikeat henkilöt oikeaan aikaan oikeaan paikkaan.

Tämä kokonaisuus edellyttää myös henkilökunnan mukaan ottamisen koko toteutuksen suunnitteluun. Maaliin pääsy edellyttää koko joukkueen osallistumista.

Nico Holmberg

potilaskuljettaja

kansanedustajaehdokas (vihr.)

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Luonnonkukkia Jyväskylän viheralueille

Avoimen väylä yliopistoon uhkaa maksutonta koulutusta

Lyhyet

Kaupunkipyörät ovat osa joukkoliikennettä

Lyhyet

Lyhyet

Britannian pääministeri kokeilee rajoja

Ihmisen erityislaatu, onko sitä?

Lyhyet

Hallitus hakee fokustaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.