Henkilöstön rooli sotessa on keskeinen

Pekka Laine ja Arto Gustafsson ovat huolissaan siitä, että henkilöstöjärjestöjen edustajat eivät ole päässeet mukaan Keski-Suomen Sote 2020 -hankkeen työryhmiin (Ksml 3.11.). He ottivat kantaa myös palvelujen tuotantotapoihin ja ulkoistamisiin. Huoli on varsin aiheellinen ja tässä hanke on parantamassa käytäntöjään.

Keski-Suomen Sote 2020 -hanke järjestää info- ja keskustelutilaisuuden henkilöstöjärjestöjen luottamusmiehille Suolahtisalissa 19.11. klo 12. Silloin käydään läpi sote-järjestämislain luonnosta, kerrotaan Keski-Suomen Sote 2020 -hankkeen tilanteesta ja henkilöstön merkityksestä uudistuksen läpiviemisessä.

Yksi keskeinen tarkoitus on keskustella siitä, miten pääsopijajärjestöt nimeävät edustajansa hankkeen työryhmiin. Tilaisuuteen on lähtenyt kutsu pääluottamus- ja luottamusmiehille sekä kuntien henkilöstöasioista vastaaville viranhaltijoille. Mikäli joku heistä on jäänyt kutsua vaille, hän voi ilmoittautua mukaan Keski-Suomen Sote 2020 -hankkeen kotisivujen kautta.

Keski-Suomen Sote 2020 -hankkeessa ei tehdä päätöksiä palvelujen tuotantotavoista. Niistä päätetään järjestämislain mukaisessa päätöksentekomenettelyssä. Hankkeessa työ on puhtaasti valmistelevaa. Henkilöstön rooli on silti keskeinen ja yhteistyötä järjestöjen kanssa halutaan lähteä rakentamaan hyvässä yhteistyössä.

Pekka Utriainen

pj., ohjausryhmä

Silja Ässämäki

vpj., ohjausryhmä

Marja Heikkilä

hankepäällikkö

Keski-Suomen Sote 2020 -hanke

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Masennuseläkkeet ovat kestämättömällä tasolla

Psyyken lääkintä on viimeinen keino

Lyhyet

LyhyetKesätapahtumat kiertoon, rallit Seinäjoelle, tangomarkkinat tänne.Ja Ailamarista kuningatarEn ole koskaan syönyt pizzaa tahi hampurilaista, en ole somessa, mutta pärjäilen. Sh, kun olen vältän näitä.

Kaupunki ei välitä melusaasteesta

Lyhyet

Avoin kirjeeni kansanedustajille

Kansallisarkisto, sotiemme historian tutkimus ja SS-olettamukset

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.