Herrat eivät sairasta, rahat pois köyhiltä?

Olen hyvätuloinen, kuulun siihen ammattiryhmään, jonka piirissä ei turhaan sairaslomille jäädä eli olen lääkäri. Silti jäin ns. omalla ilmoituksella pikku-flunssan takia 23.8. kotiin ja 7.9. pääsin 9 päivän teho-osasto- ja 7 päivän osastojakson jälkeen kotiin.

Minulle yli 530 euron sairaalalaskun ja 290 euron lääkelaskun sekä menetetyn työtulon jälkeen palkallinen sairasloma oli todella tarpeen. En ymmärrä miten huonotuloisempi tilanteessani olisi selvinnyt.

Silti ymmärrän mistä kenkä puristaa. Tein 16 kuukautta terveyskeskustyötä ja raavin päätäni ihmisten kanssa, jotka koin hakevan perusteettomasti sairaslomia. Usein he olivat tehdastyöläisiä ja vähän koulutettuja. Joillakin lyhyitä sairaslomia oli yli 50 vuodessa. Kun tällainen työntekijä 25-vuotiaana irtisanotaan tuotannollisin syin ja seuraava työpaikka kyselee tietoja edellisestä, niin miten oletatte hänen työllistyvän?

Kokoomuksen ratkaisu ei ole oikea, koska se ei poista olemassa olevaa ongelmaa: liian raskaita työpisteitä, huonoa johtajuutta tai kohdennu tasapuolisesti. Ongelma on, mutta se ratkaisu ei ole sivaltaa piiskalla esim. yksinhuoltajaäitejä, joiden lapset tarhan aloittaessaan tuovat kotiin ensi vuoden aikana tutkitusti kymmenen uutta tautia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

Kotiaholta väärä väite Jämsän vastaanottokeskuksesta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.