Hieno henkilökunta antoi minulle tilaa

Viime aikoina olen törmännyt usein ikäviin kokemuksiin ja erityisesti ennakkoluuloihin Keski-Suomen keskussairaalasta ja sen synnytysyksiköstä. Siksi haluan jakaa oman kokemukseni ja samalla välittää lämpimät kiitokseni hoitohenkilökunnalle.

Synnytin syyskuussa esikoistyttäreni. Synnytys oli pitkä ja vietimmekin synnytysvastaanotolla ja -salissa yhteensä lähes vuorokauden.

Kaikki ei mennyt suunnitelmien ja toiveiden mukaan, mutta siitä voi syyttää vain väsynyttä kroppaa, ei meitä hoitaneita kätilöitä ja lääkäreitä.

Toiveenani oli, että synnytys sujuisi ilman lääkkeellistä kivunlievitystä. Olin kirjannut etukäteen paperille toiveeni, ja niitä noudatettiin mahdollisuuksien mukaan.

Luomusynnytys ei lopulta onnistunut, mutta lääkkeelliseen apuun päädyttiin yhdessä keskustellen. Mitään ei tuputettu, eikä minua peloteltu tai vähätelty, vaan vointiani kyseltiin, tarpeeni ja toiveeni kuultiin ja otettiin huomioon ja minua kannustettiin alusta loppuun. Myös mieheni otettiin hyvin huomioon tukihenkilönä.

Ihanan, empaattisen ja osaavan henkilökunnan ansiosta hitaasti edenneestä synnytyksestä jäi kaikin puolin hyvä mieli. Jo urakan aikana olo oli koko ajan turvallinen ja positiivinen.

Minulla ei ole mitään pahaa sanaa kohdallemme osuneista ammattilaisista synnytysvastaanotolla, salissa kuin synnytysvuodeosastollakaan. Erityisen suuret kiitokset kuitenkin meitä päivävuoron ajan hoitaneelle kätilölle ja opiskelijalle.

KATRI ANNA ÅLANDER Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Punamultabudjetti kasvattaa ostovoimaa

Vastuu ja politiikka

Todistusvalinta ei vanhoja ylioppilaita muistele

Halpatyö kelpaa – ja silti sitä voi surutta moittia

Muutetaan maailmaa!

Lyhyet

Lyhyet

Uusi sairaala Nova raiteilleen

Ilmastonmuutos saadaan vielä kuriin yhteisvoimin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.