Hiihtoseurojen tulevaisuus

Kainuun Hiihto ry:ssä elää toista vuotta Kestävyysurheiluseura Team KalleSport. Kuorevesi jäi tyhjän päälle, kun teamiin menivät Kärjen naishiihtäjät. KalleSport on urheiluliike Etelä-Haagassa Helsingissä. KalleSportin Jani Ähtävän mukaan Teamilla on hyvät suhteet urheiluliikkeeseen ja tavoite on tuoda yritysmaailma ja kilpaurheilu lähemmäs toisiaan.

Kinnulassa syntyi hiihtoseura KinuSki Team aivan hiljattain. Team koostuu Kimmojen kärkihiihtäjistä. Kinuskihan on makeaa toffeeta, mutta myös kauppa Kinnulan keskustassa. Jämsänkosken Ilveksen sisällä hiihtää nosteessa oleva Petoteam. Keuruulla on mieshiihtäjien Ski Team.

Joukkueurheilulajeissa seurojen nimet elävät ihan omaa elämäänsä, mutta perinteisissä lajeissamme hiihdossa ja yleisurheilussa tulisi vaalia perinteitä. Piispasten sisarusten Annen ja Ailan perinteinen hiihtoseura Kimmot jää muistoihin.

Hiihtoseurojen tulevaisuus näyttää siltä, että yritykset omivat seurojen nimet ja ne hyväksytään tasa-arvoiseksi hiihtoseuraksi ja hiihtäjät ovat ympäri Suomea. SLU:n järjestöpalvelujohtajan Rainer Anttilan mielestä asiaan tulisi puuttua tarkemmin. Lain mukaan yhdistyksen nimen tulee erottua riittävästi muusta.

Keski-Suomeenkin voisi perustaa tulevaisuudessa yksi ylitse muiden oleva, vahva virallinen hiihtoseura Ski Team -periatteella, niin kuin Kainuussa. Teamissa olisi Jämsän, Keuruun ja Saarijärven parhaat hiihtäjät. Seuran kasvatti -nimen saa myös samalla unohtaa.

ARTO HYYTIÄINEN Saarijärvi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Punamultabudjetti kasvattaa ostovoimaa

Vastuu ja politiikka

Todistusvalinta ei vanhoja ylioppilaita muistele

Halpatyö kelpaa – ja silti sitä voi surutta moittia

Muutetaan maailmaa!

Lyhyet

Lyhyet

Uusi sairaala Nova raiteilleen

Ilmastonmuutos saadaan vielä kuriin yhteisvoimin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.