Hippoksen toiveiden tynnyri

Hippos2020 hankkeesta näyttää pikkuhiljaa muodostuvan Jyväskylän kaupungille hanke, jonka bisnesvetoinen malli on saatava maaliin hinnalla millä hyvänsä.

Kesäkuussa perustettiin pari uutta yhtiötäkin hanketta hoitamaan. Hallinnollisia orkestereita projektipäällikön sanoin. Mollivoittoiselta vaikuttaa näiden orkestereiden sävel eikä edes henkilökuntaa ole.

Paikallisen kokoomuksen kansanedustajan suulla toivottiin heinäkuussa jo valtiotakin apuun sijoittajavetoiseen hankkeeseen. Sopii varmasti hänen ajatusmaailmaansa.

Myös rakennuslupahakemus hankkeen ensimmäisen vaiheen toteuttamiseksi on jätetty. Kun ei oikeita uutisia hankkeen tiimoilta ole, näyttää tämäkin vain hiipuvan hankkeen julkisuusarvon pönkittämiseltä.

Ensimmäisessä vaiheessa toteutettavaksi tulisi mm. uusi monitoimiareena, jota myös areenakeskukseksi jossain yhteyksissä on kutsuttu. Monitoimiareenan tarpeellisuudesta ja kannattavuudesta ei koko aikana ole esitetty yhtäkään järkevää perustelua.

Jopa Jyväskylän kaupungin vuoden 2019 talousarvion pohja on pettämässä, kun hankkeen ajateltuja maanmyyntituloja ei ole realisoitunutkaan. Hankkeesta vetäytyneen Fennian tilalle on uutta sijoittajaa etsitty jo hyvä aikaa ilman näkyviä tuloksia.

Hankkeen toiseksi kumppaniksi jäänyt rapakuntoinen rakennusyhtiö Lehto ei todennäköisesti mukana olollaan ainakaan edistä uusien kumppaneiden löytymistä.

 

Olisiko jo aika vetää tulppa irti Hippoksen toiveiden tynnyristä ja ryhtyä pohtimaan koko hanketta uusista lähtökohdista? Ja unohtaa bisnesajattelu sieltä mistä sille ei sijaa löydy.

Voisiko Jyväskylän kaupunki oikeasti ryhtyä pohtimaan tärkeiden ja välttämättömien liikunnallisten investointien tekoa omana hankkeenaan? Julkisena verotusoikeudellisena toimijana uskoisin, että kaupungille olisi tarvittavaa rahoitustakin saatavilla tällä hetkellä erittäin edullisin ehdoin. Ilman yksityisen sijoittajan 8–10 prosentin tuottovaateita.

Kimmo Ojala, varavaltuutettu (sd.)
Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Lyhyet

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

Kotiaholta väärä väite Jämsän vastaanottokeskuksesta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.