Hippoksesta väitteitä ilman perusteita

Pekka Sihvonen, Kimmo Suomi ja Ilmo Viitanen esittelivät jälleen (KSML 4.12.) vaihtoehtoaan Hippos2020-hankkeelle.

Kirjoituksessa on useita perusteettomia väitteitä ja asiavirheitä, esimerkkinä vaihtoehtomallin talouslaskelmista puuttuvat käyttö- ja ylläpitokustannukset. Salatuksi väitetty asiakirja on ollut kaupunginhallituksen saatavilla, oheisliitteenä päätöstä tehtäessä.

Esitetty vaihtoehto, jossa kaupunki itse perinteisellä tavalla toteuttaisi liikuntatilojen kokonaisuuden, on toiminnallisesti ja energiatehokkuudeltaan heikompi sekä kokonaistaloudellisesti merkittävästi kalliimpi kuin Hippos2020-hanke. Jos tällainen vaihtoehtoinen malli olisi ollut toteutuskelpoinen ja taloudellinen, se olisi rakennettu jo useita vuosia sitten.

Vanhoihin toimintatapoihin takertuvat kaupungit eivät pärjää enää kovenevassa kilpailussa asukkaista, osaajista ja yrityksistä. Suomen olympiakomitean ja opetusministeriön mukaan Hippos2020-hanke on ainutlaatuinen ja valtakunnallisesti merkittävä liikuntapaikkahanke. Hankkeen erityispiirteenä on kansainvälisestikin houkutteleva osaamiskeskittymä, joka pohjaa Jyväskylän vahvuuksiin.

Uudistan lämpimästi kutsuni Sihvoselle, Suomelle ja Viitaselle tulla keskustelemaan Hippos-hankkeesta ja etsimään yhteistä suuntaa Jyväskylän parhaaksi.

Anne Sandelin
elinkeinojohtaja, Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Kohti kauhuskenaariota

Miksi pitäisi noudattaa kansainvälisiä sopimuksia?

Pysytään totuudessa

Ei fossiilikilpailuille!

Kaupunkipuisto? Joo!

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Unohtiko hallitus innovaattorit ja keksijät?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.