Hippos-hankkeen todellinen hinta epäilyttää

Jyväskylässä keskustellaan Hippos 2020 -hankkeesta. Kaupungilla kerrotaan, että veronmaksajien osuus on 30 miljoonaa euroa. Luku vaikuttaa pieneltä.

Kuka kuntaveron maksaja ja kaupunkilainen siihen uskoo? Mitkä ovat mahdolliset ylläpitokustannukset? Paljonko kaupungin tytäryhtiöt rakentavat alueelle infraa?

Tämä kustannustason varmistaminen koskee myös Sihvonen–Suomi–Viitanen-mallia (KSML 4.5.), jos sen tyyppinen ratkaisu tulee kysymykseen. Usein Tilapalvelun laskelmat ovat olleet suuntaa antavia.

Onko tämänkin hankkeen suhteen odotettavissa uudelleenbudjetointia jossakin vaiheessa – ehkä vuosien päästä? Ensin pitää saada veronmaksajien piikki auki.

Uudelleenbudjetointi on termi, jota Jyväskylässä käytetään, kun valtuuston siunaamat talousarvion luvut pettävät ja tarvitaan esimerkiksi uutta investointirahaa epäonnistuneen hankkeen paikkaamiseen.

Valtuuston tulee nyt etukäteen selvittää, miten mahdollisen Hippos-hankkeen talousarvioylitys aikanaan käsitellään – on toteutusmalli mikä hyvänsä. Historiasta täytyy ottaa opiksi. Jos muisti on huono, niin kannattaa vierailla Keljonlahdella ja samalla silmäillä energiayhtiön velkaista tasetta.

Kari Halttunen

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Britannian pääministeri kokeilee rajoja

Ihmisen erityislaatu, onko sitä?

Lyhyet

Hallitus hakee fokustaan

Veikkaus viimein havainnut ongelmat

Outoa touhua Jyväskylän metsissä

Puolimatka petaa poliittista uraansa

Pääministeri Rinteen ikiomat kuplat

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.