Historiani politiikassa

Keskisuomalaisessa oli 9.10 juttu Jämsän valtuuston vaalitilanteesta. Kohdalleni oli uutisoitu lakonisesti ex-sd ja ex-vas. Mutta kun olen täsmällisen tiedotuksen puolestapuhuja, niin mainitsen, että ainoa puoluejäsenkirjani on ollut SDP. Puolueen jäsenyyden jätin, kun puolue ei pitänyt tekemiään päätöksiään. Tämä tapahtui 80-luvun alkuvuosina.

Omalla kohdallani päätös piti, mutta silloisen puoluetoverin Aku Lindroosin kohdalla ei. Tästä syystä suljin sd-kokoushuoneen oven viimeisen kerran.

Ex-vas. tarkoitti sitä, että kun Kuorevesi liittyi Jämsään, niin laskin, että Kuoreveden poliittinen valta oli Kok. ja SSP. tästä syystä pyysin M. Peltosta lähtemään vaaleihin mukaan, jotta vasemmistoliitto saisi hallituspaikan.

Me kumpikin olimme silloin pois valtuustosta. Lähdimme tukemaan vasemmistoliittoa ja he voittivat pari paikkaa ja saivat hallituspaikan. Koska en tuntenut sen joukon henkilöitä kuin pinnallisesti, niin seurailin heidän tekemisiään ryhmän sisältä käsin.

Olin joukossa sitoutumattomana. Yhden vaalikauden jälkeen sain tarpeekseni parin henkilön omien etujensa ajamisesta ja siirryin ryhmästä ulos ja palasin vanhaan sit. -ryhmään, Jämsän Ääneen syystä, että ryhmä sorsi M. Peltosta eikä suvainnut antaa kokeneelle valtuutetulle luottamushenkilö-lautakuntapaikkaa. Nyt olen tukemassa aenioripuoluetta, kuten uutisointi oikein ilmoittikin.

MAUNO SUOKAS Jämsä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Lyhyet

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

Kotiaholta väärä väite Jämsän vastaanottokeskuksesta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.