Homojen, lesbojen ja tupakan synnit

Vaikka homous on viime aikoina ollut puheiden ja kirjoittelun kestoaihe, kirjoituksia sen syystä ei ole juuri näkynyt. Suuri enemmistö ihmisistä ilmeisesti ajattelee, että se on ihmisen oma ja vapaaehtoinen valinta.

Tv-illassakaan syistä ei kerrottu. Sen sijaan homoja arvosteltiin, jopa ankarasti. Näyttää siltä, etteivät äänessä olijat tiedä mitään homouden syistä, joita on valottanut muun muassa Tieteen Kuvalehti.

Raskauden alkumetreillä sikiölle kehittyvät molemmat sukupuolielimet. Normaalitapauksissa niistä raskauden edetessä toiset surkastuvat. Mutta Suomessakin syntyy vuosittain joukko lapsia, joilla ovat molemmat elimet tallella. Ja joillakin surkastuvat väärät elimet, jolloin syntynyt lapsi vartuttuaan todennäköisesti suuntautuu joko homoksi tai lesboksi.

Jos molemmat elimet ovat syntyessä tallella, vanhemmat ovat ymmällä, mitä tulisi tehdä. Jos sitten vanhempien mieltymyksen mukaan heti lapsena poistetaan toiset elimet, sukupuolivalinnan suhteen onnistumisprosentti on 50. Voidaan poistaa väärät elimet, jolloin joka toisessa tapauksessa tuloksena todennäköisesti on joko homo- tai lesbolapsi.

Siksi sukupuolen valintaa ja operaatiota tulisi odottaa, kunnes lapsi taipumustensa mukaan määrittelee oman sukupuolensa, mikä yleensä tapahtuu vasta teini-iässä. Jos homous olisi valinnainen ominaisuus, miksi homonuorten itsemurhariski on 2-3-kertainen?

Miksi homous kielletään Raamatussa? Siksi, ettei Raamatun tekstien kirjoitusaikana tiedetty, miksi homoutta esiintyy. Jo viime vuosisadan loppupuolella tutkijat ovat selvittäneet syyn.

Suomen rikoslaista homous rikoksena poistettiin 1971. Siihen saakka salahomous oli varmaankin tavallista. Useimmat ilmeisesti elivät selibaatissa. Mutta seksuaalisuus on niin suuri voima, että se ajaa suhteisiin nyt, kun ne eivät ole rangaistavia.

Kun homojen parisuhteen rekisteröimislakia käsiteltiin eduskunnassa, ainakin kristillisdemokraatit ja muut asiaa ymmärtämättömät vanhoilliset vastustivat lakia. Päivi Räsänen todisteli homojen ja lesbojen "paranevan" rukousten voimalla. Mutta voivatko esimerkiksi ruskeasilmäiset rukoilemalla muuttua sinisilmäisiksi?

Puheenjohtaja Räsänen on koulutukseltaan lääkäri, joten hänen jos kenen luulisi tietävän, miten homous syntyy ja miten vahva ominaisuus se on. Homoutta on mahdoton "parantaa".

Imatran entinen kirkkoherra Olli Aalto, nyt Marja-Sisko Aalto, yritti varmaankin rukoustakin väärän sukupuolensa "parantamiseksi", mutta tuloksetta. Sukupuolenvaihtoleikkaukseen oli mentävä. Hän oli tuntenut ominaisuutensa jo teini-iässä, mutta jaksoi elää sen kanssa keski-ikään asti (Ksml 4.11.).

Monet uskovaiset ihmiset tupakoivat ja vetoavat siihen, ettei sitä kielletä Raamatussa. Miksi sitä sitten ei kielletä Raamattuun valituissa kirjoituksissa?

Siksi, että Euroopassa ja Lähi-idässä ei tupakkaa tunnettu eikä siten myöskään tupakoitu. Vasta Amerikan "löytymisen" jälkeen intiaanien tupakka tuli Eurooppaan, ja tuo epämiellyttävä ja terveyttä tuhoava tapa alkoi levitä "vanhaan maailmaan". Tupakka on tunnettu täällä vasta noin 500 vuotta.

Asiantuntijuudelle olisi nyt tilausta. Keskusteluista päätellen homouden syyt kiinnostavat meitä heterojakin kovasti. Suuri ja tietämätön yleisö tarvitsisi oikeaa tietoa, ettei puhuisi ja kirjoittelisi joutavia tietämättömyyttään.

AHTI MUTTONEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Tietoisuuden lisääminen kieli­mahdollisuuksista ei tapahdu hetkessä

Edullisempaa parkkitilaa kaasu- ja sähköautoille

Lyhyet

Lyhyet

Ratkaisut ovat jäsenmaiden käsissä

Kehitystyötä ei ole vara hukata

Oppimateriaalien hankintaan yhdenvertaisia ratkaisuja

Kivihiili kiellettiin jo

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.