Honkonen ja keskusta ovat unohtaneet suomalaiset

Keskustan Petri Honkonen valaisi puolueensa epäselvää politiikkaa (KSML 26.10.).

Sille oli varmasti tarvetta, sillä keskustan kurssi on laskusuunnassa puheenjohtajan vaihdosta huolimatta. Honkonen kirjoittaa keskustan arvoista koskien maahanmuuttoa ja kehitysapua. Hänen mukaansa apu nälänhädästä kärsiville pitäisi kohdistaa heidän kotimaahansa.

Tässä on varmasti järkeä, jos avun ja tuen perillemeno pystytään varmistamaan niin, että se varmasti menee oikeaan kohteeseen ja Suomella on tähän oikeasti varaa, ilman velanottoa.

Erikoista Honkosen purkauksessa on se, että hän ja keskusta ovat unohtaneet kokonaan meidät suomalaiset. Sanallakaan hän ei tuo esiin, miten keskusta tai koko hallitus olisi panostanut tänä hallituskautena meidän omien suomalaisten perushyvinvointiin ja hädänalaisten ihmisten tukemiseen. Puhutaan vain kehitysavusta ja nälänhädästä sekä maahanmuuton tukemisesta.

Näin maalaisjärjellä ajateltuna ensimmäisenä meidän pitää auttaa meidän omia hädänalaisia ihmisiä. Turvata vanhuksille riittävät hoito- ja asumismahdollisuudet niin kotona kuin hoivapaikoissa. Tukea ja auttaa vähäosaisia perheitä ja yksinäisiä ihmisiä ja turvata heidän peruselämänsä toiminta. Turvata kodittomille ihmisille elämän perusedellytykset ja auttaa heitä työelämään mukaan.

Näiden perusasioiden pitää olla niitä ykkösprioriteetteja, mitä hallituksen pitäisi tehdä heti.

Ei vanhaa sairasta Maijaa kiinnosta Antti Rinteen puheet tulevaisuuden 0,7 hoitajamitoituksesta, kun apu tarvitaan heti.

Ei se Matti sillan alla nukkuessaan paljon arvosta sitä, että maahanmuuttajille saadaan järjestymään päivässä 5 000 majoituspaikkaa ”täyshoidolla”, mutta meille suomalaisille sitä apua ei tunnu löytyvän, ei edes sitä pienintäkään tukea.

Ei se Virtasen perhe osaa arvostaa kehitysapua, mikä menee muualle, kun heillä ei ole aamuksi yhtään ruokaa tai lapsille leikkikaluja.

Nyt hallituksen pitäisi oikeasti herätä panostamaan oikeisiin asioihin ja nimenomaan meihin suomalaisiin.

Laitetaan ensin meidän suomalaisten perusasiat kuntoon ja autetaan sitten muita, jos siihen on varaa, mutta ei velaksi.

 

Honkosen perussuomalaisten haukkuminen oli varsin lapsellista. En äänestänyt persuja eduskuntavaaleissa, mutta arvostan heidän sitoutumistaan tehdä asioita meidän suomalaisten hyväksi. Ei he ihan turhaan ole Suomen suurin puolue.

Työperäistä maahanmuuttoa tarvitaan tietyissä tilanteissa, jos Suomesta ei löydy osaavia tekijöitä.

Mielestäni meillä Suomessa on tälläkin hetkellä paljon osaavia työntekijöitä työttömänä, ketkä voitaisiin paremmin saada työllistettyä tukemalla heidän työllistymistään.

Esimerkiksi 1–10 hengen yritys saisi palkkaamansa työttömän työntekijän palkka- ja sivukulut takaisin, aivan kuten valtio tukee laivaliikennettä tälläkin hetkellä, eli se ei olisi mikään uusi toimenpide.

Toinen asia olisi tukea pienyrittäjiä palkkaamaan uusia työntekijöitä esim. arvonlisäveron poistamisella alle 75 000 euron liikevaihdon yrityksiltä.

Tällä hetkellä hallituksen rahan tuhlaaminen on täysin tolkutonta, eikä siinä tunnu olevan mitään pohjaa. Velkaa vain otetaan lisää ja ”hymyillään”. Veronmaksajat ”kiittää” ja selkänahka vain kiristyy.

Omakohtaisesti näen, että nykyhallitus on Suomen pahin uhka tulevaisuuden suhteen.

Mika Nousiainen
Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.