Huhtasuon terveysasema säilytettävä

Huhtasuon terveysaseman toimintapiiriin kuuluvat Huhtasuon keskustan, Sulun, Kaakkolammen, Kangaslammen Varikon, Pupuhuhdan, Rasinrinteen ja Kangasvuoren asukkaat.

Joukossa on paljon vähäosaisia, autottomia, pienituloisia eläkeläisiä tai työttömiä. Asiointi sairaana muualla olisi kohtuutonta ja usein mahdotonta. Huhtasuon terveysaseman lakkauttaminen lisäisi inhimillistä kärsimystä. Monet jäisivät sairaana kotiin ja kärsisivät hiljaa. Alkaisi pakkomuutto toisille alueille rakastetulta ja kauniilta kotiseudulta, jos siihen vain olisi mahdollisuutta.

Sivistysvaltioon kuuluu huolehtimien vähäosaisista ja heikommista. Nyt ollaan menossa metsään! Maailmalla kehutuista Suomen terveys- ja sosiaalipalveluista ei saa tinkiä.

Lutakko ja Paviljongin seutu eivät ole niin tärkeitä kuin suuren ihmisjoukon perusturvallisuus ja inhimillinen kohtelu. Säästö terveysaseman lakkauttamisesta ei ole niin suuri kuin investointeihin menevät rahat. Pitäisi panostaa lähipalveluihin näin suurella alueella.

Huhtakeskuksen näivettäminen hitaasti on kai esityslistalla! Köyhät kyykkyyn -linja ei ole rakentavaa politiikkaa. Posti, ruokala ja sosiaaliasema ovat jo menneet. Kirjaston lakkauttamista suunniteltiin viimeksi, mutta onneksi tultiin järkiin. Nyt ovat uhattuina myös kylätoimisto ja kirpputori.

Jos terveysasema lähtee, vähenee myös muiden Huhtakeskuksen palvelujen käyttö. Se olisi tuomio koko keskukselle ja sen yrittäjille.

Minna-Maaria Veijonen

maisteri

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.