Huhtasuon terveysasema säilytettävä

Asuinalueemme Huhtasuon terveysasema on säästösyistä lakkautuslistalla.

Sosiaaliasema vietiin; nytkö terveysasemakin veidään pois tarvitsevien saatavilta?

Lakkautuksista kaupungille koituvat säästöt ovat kuitenkin varsin vähäiset, ja nekin siirtyvät vain palvelujen käyttäjien matka- ja puhelinkuluihin.

Terveysaseman lopetus rikkoisi kaupunkistrategian periaatteita ja olisi lyhytnäköistä politiikkaa. Huhtasuolla elää lähes 10 000 asukasta; kunnallisia palveluja ylläpitäviä ja niihin oikeutettuja ihmisiä. Lapsiperheiden määrä kasvaa rakentamisen myötä entisestään, samoin iäkkäiden, eivätkä kaikki työikäisemmekään nauti työterveyspalveluja.

Paljolti kaupungin asuntopolitiikasta johtuen Huhtasuolla on erityisolosuhteensa, ja alueella ilmenee moninaista tarvitsevuutta.

Kevättalvella mediassa esitelty kaupungin hyvinvointibarometri ja valtuuston taannoin tiedoksi merkitsemä hyvinvointikertomus kertoivat mm. alueemme talouksien keskimääräistä alemmasta tulotasosta sekä muita alueita korkeammista työttömien ja vähemmistökansallisuuksiin kuuluvien osuudesta.

Vähävaraisille, heikkokuntoisille tai kieltämme huonosti taitaville (joista monille, etenkin iäkkäille, puhelimitse asiointi voi olla ylivoimaista) kaupungin toiselle puolelle hakeutuminen olisi niin vaikeaa ja kallista, että ainakin osa näistä jäisi ilman tarvitsemaansa ja oikea-aikaista apua.

Hyviä palveluja on käytetty valttina Huhtasuon tontteja ja asuntoja markkinoitaessa.

Kaupunginvaltuusto päätti taannoin Huhtakeskuksen asemakaavasta. Puheenjohtaja Partanen vahvisti nuijankopautuksensa lausahtaen: ”Ja sitten vain rakentamaan!” Kyseinen päätös koski useita iäkkäille ja liikuntaesteisille rakennettavia kerrostaloja. Sijaintihan olisikin ihanteellinen – tasamaalle, lähelle terveys- ja muita palveluja! Myös päiväkoti- ja koulukampuksen rakentaminen alueen 1–16-vuotiaille on aloitettu.

Painotamme, että tuon lähes tuhatpäisen, myös erityishoitoa ja -opetusta tarjoavan yksikön käyttäjien neuvola-, hammashoito-, terveyden- ja sairaanhoitopalvelujen, myös ensiavun, pitää löytyä läheltä.

Edellytämme, että Huhtasuon terveysasema säilytetään ja sen palveluja (ennen kaikkea lääkäreitä ja hammaslääkäreitä) lopetuskaavailujen sijaan lisätään ja aikoinaan hyvin toiminutta omalääkärijärjestelmää jatketaan.

Marjatta Hynynen

Pirjo Misukka

Hanne Muurinen

Arto Rinnesalo

Kirsti Turunen

Huhtasuon Asukasyhd. hallitus

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Vastuu ja politiikka

Todistusvalinta ei vanhoja ylioppilaita muistele

Punamultabudjetti kasvattaa ostovoimaa

Lyhyet

Halpatyö kelpaa – ja silti sitä voi surutta moittia

Muutetaan maailmaa!

Lyhyet

Lyhyet

Uusi sairaala Nova raiteilleen

Ilmastonmuutos saadaan vielä kuriin yhteisvoimin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.