Huomio työhyvinvointiin, ei syyttelyyn

Päätoimittaja Pekka Mervola jakaa (Ksml 10.3.) onnistuneesti oikeistolaista tematiikkaa, jossa työntekijä on syyllinen ja häntä pitää isällisesti ojentaa.

Kokemukseni perusteella Jyväskylän kaupungin työntekijät eivät todellakaan ole heppoisista syistä poissa töistä. Sosiaali-ja terveyspuolen työpaikkoja kiertäneenä uskoisin, että ongelma on pikemminkin se, että työntekijät ovat töissä oman jaksamisensa uhallakin.

Tämä käytäntö on voimassa varsinkin silloin, jos sijaista ei voi/saa ottaa. Ihmiset jäävät töihin, koska he tietävät, että mahdollinen poissaolo kuormittaisi työkavereita. Tämä polttaa työntekijät helposti loppuun ja tuottaa entistä enemmän ja entistä pitempiä sairauspoissaoloja.

Sairausloman ensimmäisen päivän palkattomuus edistää juuri tätä huonoa kierrettä. On paljon ihmisiä, joille yhdenkin päivän palkattomuus voi aiheuttaa mittavia ongelmia arjessa.

Rangaistusmallin sijaan pitäisi kehittää järjestelmällisesti työhyvinvointia. Se on ainoa keino, jossa pitkällä tähtäimellä pystytään saamaan todellisia säästöjä.

Eiköhän lopeteta kaupungin työntekijöiden syyttely talousongelmista ja anneta mieluummin tunnustusta siitä, että olemme jaksaneet hoitaa työmme kaikkien näiden USOjen sun muiden myllerrysten keskellä.

Sami Haapakoski

työsuojeluvaltuutettu

Jyväskylän kaupunki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Älä lopeta sanomasta kauniita

”Ratsastus on helppoa”

Vanhemmuuden tärkein taito on ymmärtää lasta

Joukkoliikennettä kehitettävä rohkeasti Jyväskylän seudulla

Lukijan kuvatPotmonkoski Kannonkoskella. Kuva: Markku Pelkonen

Kolmikko aamun sumussa. Kuva: Sirpa Jyske

Tilhi esittelee marja-ateriaansa. Kuva: Maarit Siitonen

Tärttämäen silta Äänekoskella. Kuva: Olli Oksanen

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.