Hurstin juhla ja tavallinen kansa

Reino Welling, kirjoitit (Ksml 15.12.) itsenäisyyden juhlimisesta.Vaikka maan taloudellinen (miksei älyllinenkin) laskusuhdanne on ollutkin jyrkkä, teet virheellisen vertailun eliitin ja tavallisen kansan välillä.

Vaikka se aika ei ehkä ole kaukana, niin ainakaan vielä toistaiseksi Hurstin itsenäisyysjuhlan vieraat eivät edusta ns. tavallista kansaa.

TIMO MIKKOLA Jämsä

Lisää valoa pimeyteen

Miksi ihmisiä kiukuttaa sumuvalojen käyttö? Jälleen pimeyden koitettua on lehdissä ollut kirjoituksia, jopa vaatimuksia poliisille kiristää valvontaa sumuvalojen "turhasta" käytöstä. Miksi muualla maailmalla suositellaan käyttämään mahdollisimman paljon valoa?

Kyllä se valo on välttämätön pimeällä ajettaessa ja mitä enemmän sitä on, sen turvallisempaa liikkuminen on. Ennen kaikkea tulisikin kiinnittää huomiota valojen suuntaukseen. Väärin suunnatut valot ovat turvallisuusriski. Sellaiset häikäisevät vastaantulijan sokeaksi ja se on se suurin vaaran aiheuttaja, ei valot itsessään.

HANNU KORHONEN Jyväskylä

Obama on oikeassa

Kyllä täytyy sanoa, että presidentti Barack Obama oli Nobel-puheessaan oikeassa. Ei rauhanmarsseilla eikä kauniilla puheilla pysäytetetty kansallissosialistisia eikä kommunistisia diktatuureja. Eikä nykyään estetä erilaisten äärijärjestöjen terroristien väkivallantekoja. Diktaattoreita ja terroristeja tulee ihmiskunnan vitsauksena olemaan ja valitettavasti vapaiden ja demokraattisten maiden täytyy varustautua niitä vastaan.

TAPANI ILTOLA Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Jätemaksu peritään moneen kertaan

Ilmastoasiat pöydälle, nyt!

Lyhyet

Tulevaisuuden työelämä kaipaa ”sosiaalisia nörttejä”

Lyhyet

Lyhyet 20.6.

Lyhyet 20.6.

Naisille jaetaan jatkuvasti pukeutumis- ja käytösohjeita

Työpaikalla kiusaamista ei pidä sietää

Lyhyet 19.6.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.