Hyökkäys arvostelijoihin sivuuttaa itse asian

Professori Tapio Puolimatka ystävällisesti huomioi mielipidekirjoitukseni (KSML 7.9.) tekstissään (KSML 27.9.). Siinä oli kuitenkin valitettava väärinymmärrys kirjoitukseni luonteesta.

Tarkoitukseni ei ollut hyökätä Puolimatkan henkilöä kohtaan, kuten hän antaa ymmärtää, vaan juuri päinvastoin viedä keskustelua kohti ilmiöitä niiden taustalla.

Yksittäisten henkilöiden tieteellisen auktoriteetin suojista esittämät epätieteelliset mielipiteet ja tematiikaltaan tai metodologialtaan kyseenalaiset opinnäytetyöt ovat kasautuessaan oireita vakavammasta ja syvällisemmästä ongelmasta instituutiossa.

Puolimatka sen sijaan päättää hyökätä kriitikoidensa henkilöä vastaan.

Ensinnäkin hän antaa tarkoituksenmukaisesti väärän kuvan esitetyistä argumenteista ja sitten vetää asiassa yhteyksiä tuleviin eduskuntavaaleihin ja poliittisiin kantoihimme.

Puolimatkalle voin kertoa tiedoksi, etten ole käytettävissä eduskuntavaaleihin ehdokkaaksi. Kysytty kyllä on. En myöskään tee poliittisia ulostulojani gallupeiden vaan arvojen pohjalta.

Seksin suojaikärajan laskemisesta Puolimatka esittää täysin kummallisia näkemyksiä.

Sexpo on esittänyt, että suojaikärajaksi otettaisiin nykyisen 16 ikävuoden sijaan yhteispohjoismainen 15. Se, joka löytää tästä portin pedofilian laillistamiseen etenee kyllä kummallisia latuja.

Pedofilia on, synnynnäistä tai ei, kylläkin pysyvä seksuaalisen suuntautumisen muoto. Tämän useissa tutkimuksissa todetun asian hyväksyminen ei tarkoita sitä, että pedofiiliset teot tulisi laillistaa.

Se voi kylläkin auttaa pedofiilien saamisesta tuen piiriin ja ehkäisemään rikollisiin tekoihin syyllistymistä.

Sekään, että lapset empiirisen tutkimuksen perusteella ovat oman kehitysasteensa mukaisella tavalla seksuaalisia olentoja, ei johda tähän.

Tämä pikemminkin vahvistaa lapsen oikeutta seksuaaliseen itsemääräämisoikeuteen ja suojelemiseen ei-toivotuilta huomionosoituksilta tai kosketukselta.

Sen sijaan seksuaalisuuden tukahduttamiseen ja kieltämiseen turvautuvissa yhteisöissä tämä tapa toistuvasti johtaa väärinkäytöksiin ja seksuaaliseen väkivaltaan.

Hyvä esimerkki on esimerkiksi katolinen kirkko, jossa on jälleen ilmennyt uusia tapauksia lasten laajamittaisesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja sen peittelystä.

Eetu Kinnunen

Jyväskylän Työväenyhdistyksen poliittinen sihteeri (sd.)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Koe-eläinten tyly kohtalo

Urheilun hienoimmat ydinarvot ovat paljon ylevämpiä kuin doping

Voi halvatun Alvaa!

Halssilan rannassa

Aronian kimallus

Lyhyet

Lyhyet

Määräysvalta kaupungilla

Latupohja Pylkönmäellä

Pyhä Olavi oli tuhat vuotta sitten Norjan sankarikuningas – nyt hänestä on tulossa Jyväskylän hukattu mahdollisuus

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.