Hyvä perhepolitiikka on ilmastopolitiikkaa

Asuin- ja palvelurakennukset kuluttavat Suomessa yhteensä noin 40 prosenttia energiasta ja tuottavat lähes 30 prosenttia ilmastopäästöistä. Tilastokeskuksen asunto- ja asuinolotietojen mukaan Suomessa oli vuoden 2008 lopussa 2 768 000 asuntoa, joista 45 prosenttia oli yksiöitä tai kaksioita. Asuntokunnista suurin osa oli pieniä yhden tai kahden henkilön asuntokuntia. Vielä vuonna 1970 keskikoko oli kolme henkilöä.

Sosiaalinen pirstaloituminen lisää asuntokuntien eriytymistä. Yksinasuminen ei ole koskaan ekologisempaa kuin kaksinasuminen. Kolmin- ja nelinasumisessa asumisekologian ja suuruuden mittakaavaedut ovat merkittäviä (lämmöneristys ja ympäristökuormitus).

Asuminen on arka aihe eikä siihen uskalleta poliittisesti puuttua. Jokainen rikkoutuva perhe tuottaa laskun ilmastolle. Siksi hallituksen tulisi terästäytyä perhepolitiikassa.

Yhdessä asuminen ei suinkaan ole ainoa ympäristöteko. Ekokonservatiivisesti tulee palata vanhojen perinteiden, kohtuullisen elämäntavan, kestävien tavaroiden ja säästäväisyyden kulttuuriin. Perinne säästää luontoa.

ASMO MAANSELKÄ kaupunginvaltuutettu (kd) Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Keski-Suomi on elinvoimainen

Kestävyyttä metsä- politiikkaan!

Liikennepalvelulaki toi uusia mahdollisuuksia maaseudulle

Lyhyet

Lyhyet

Ihmiset valittavat aivan turhasta

Lyhyet

Lyhyet

Katoilta pudotettavan lumen käsittelyyn on vaihtoehto

Vanhusten perhehoito tuo kodinomaisuutta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.