Hyvän esimerkin antajia päättäjiksi

Suurin osa äänioikeutetuista ole vielä päättänyt EU-ehdokastaan. Surullisen moni aikoo nukkua kansalaisvelvollisuutensa ohi. Nukkumalla vain luovuttaa valtansa pois eikä saa vastineeksi mitään. Miksi nukkua, kun voimme valita parempia päätöksentekijöitä?

On erittäin tärkeää, että vaikutusvaltaisiin tehtäviin valitaan sellaisia henkilöitä, jotka kykenevät omalla esimerkillään innostamaan ja rohkaisemaan myös muita. Emme tarkoita tällä ainoastaan muita päätöksentekijöitä vaan myös kaltaisiamme kanssaihmisiä. Arkisissa askareissa niin työssä kuin kotona jo pienikin innostus ja kannustus ovat yllättävän tärkeitä. Kiitoksen sana tai pieni kehu auttaa jaksamaan. Lisäpotkua voi saada itselleen myös myönteisistä uutisista tai jonkun toisen tekemistä arvostettavista asioista, hyvistä esimerkeistä.

Lapset ja nuoret tarvitsevat tervehenkisiä roolimalleja ja hyviä esikuvia. Onko meillä sellaisia tällä hetkellä ja kuinka paljon. Tavoitteidensa eteen tinkimättömästi ponnistelevia ihmisiä, joilla on vakaa arvopohja, hyvät käytöstavat ja kykyä kuunnella. Poliittiset päätöksentekijät ovat näkyviä hahmoja tiedotusvälineissä. Heiltä on lupa odottaa paljon enemmän kuin mitä yleinen taso on viime aikoina ollut. Haluamme lisää sellaisia poliitikkoja, joista voisimme toivoa lasten ja nuorten ottavan mallia omassa elämässään.

Vaikka yleinen taloustilanne on vaikea, yleiseen apatiaan vaipuminen on varmin tapa ajautua pysyvästi sivuraiteille. Aikuisten tehtävänä on olla tukena nuorille ja ylläpitää turvallista elinympäristöä, jossa perusasiat ovat kunnossa. Kannustava ja rohkaiseva asenne, vastuunkanto läheisistä ja periksi antamaton henki ovat voimavaroja, joita mikään taantuma ei voi viedä pois.

Me tuemme Johanna Mannisen valintaa Euroopan parlamenttiin. Hänellä on erinomaiset näytöt tavoitteille omistautumisesta, itsensä kehittämisestä, tekemisen asenteesta ja positiivisena esikuvana olemisesta.

SATU KIRVESOJA lähihoitaja, yksinhuoltaja PEKKA HINTIKKA maanviljelijä, 5 lapsen isoisä KAISA WALLINHEIMO liikunnan opettaja, 3 lapsen äiti MIKA MATTILA timpuri, uunituore isä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Julkiset palvelut tärkeitä

Lämmin kiitos kaikille varhaiskasvattajille

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.