Iäkkäiden naisten köyhyys ehkäistävä

Köyhyysriski on Suomessa iäkkäämmillä suurempi kuin nuorilla. Erityisen korkeaksi Euroopan tasolla on todettu suomalaisten, yli 75-vuotiaiden yksinäisten naisten vaara pudota köyhyysrajan alapuolelle.

Toimeentulon perusteena oleva eläke tulee nostaa vastaamaan muiden pohjoismaiden tasoa. Ikääntyvät naiset tarvitsevat riittävän taloudellisen turvan asumisen ja arjen menojensa kattamiseen.

Monet suomalaisnaisista ovat elämänsä aikana joutuneet työskentelemään pienemmällä palkalla kuin miehet. Myös osa-aikatyöt ja mahdolliset palkattomat työt perheen tai perhe-yritysten parissa ovat naisille tyypillisempiä kuin miehille. Näin työeläke jää naisilla pienemmäksi kuin miehillä.

Vuoden 2006 tilastoissa oli vajaat 100 000 köyhäksi luettavaa yli 75-vuotiasta suomalaisnaista, yli kolme kertaa enemmän kuin vastaavan ikäisiä köyhiä miehiä. Naisjärjestöt yhteistyössä -yhdistys Nytkis ry. vaatii valtiovallalta resursseja iäkkäiden naisten köyhyyden ehkäisemiseksi.

Tasa-arvosta vouhottavat monet aina vaalien lähetessä - kuten myös vähävoimaisista välittämisestä. Mutta todellisuudessa naisten köyhyys on herroilta piilossa kuten nälkäjonotkin.

Tuloerojen ja eriarvoistumisen kasvaessa kansan keskuudessa on hyvä ottaa puheeksi myös iäkkäiden naisten todellinen köyhyys.

SIRKKA-LIISA LAMMINKOSKI hallituksen jäsen Perussuomalaiset naiset Ähtäri

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Tourujoen luontopolku ei ole mikään jätepiste

Lyhyet

Ydinvoima turvallista

Veronmaksajana saa ihmetellä Uuraisten valokuitupäätöksiä

Äänestäjien tahdosta viis

Lyhyet

Helppo ja hyvä teko

Hallituskolmikon tarjoamat vastaukset eivät vakuuta

Ystävien merkitys

Mikä kuntapäättäjiä oikein vaivaa?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.