Ihmishenki samanarvoinen kaikilla?

Onko toisella arvokkaampi henki kuin toisella, esim. ammattinsa tai varallisuutensa vuoksi?

Jos rakennusmies putoaa telineeltä ja kuolee, saattaa asiasta olla pieni palstatila seuraavan päivän lehdessä, tai sitten ei. Jos taksimies tai poliisi surmataan työssään, uutisotsikot ja kirjoitukset ovat kymmenkertaiset verrattuna rakennusmieheen. Kaikissa ammateissa on omat vaaratekijänsä ja ne on tiedostettava.

Rohkenen sanoa näin, koska olen harrastanut em. kahdesta viimeisestä toista ammattia kymmenen vuoden ajan. Rakennusmiehellä on yhtälailla surevia omaisia, jotka pääsevät helpommalla, kun lehdet eivät kirjoita tapauksesta enempää. Kun taas esimerkiksi poliisin tai taksimiehen tapauksessa ei varmaan jää yhteen päivään lehtikirjoittelu, missä kaivetaan kaikki uhrin taustat esiin.

Lehtien sivuja täyttänyt panttivankikaappaus päättyi onnellisesti, siitä kiitos kuuluu suomalaiselle ammattitaitoiselle poliisityölle. Lehtitietojen mukaan n. 200 miestä oli mukana selvittämässä tapausta.

Oletetaanpa, että kaapattu olisi ollut joku tavallinen kansalainen olisiko näin mahtavaa operaatiota käynnistetty hänen vuokseen. Tuollaista lunnasrahaa ei löydy moneltakaan kansalaiselta, joten kaappaus ei kannattaisi. Painoiko Herlinin nimi tässä operaatiossa.

UNTO HEINÄMÄKI Muurame

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Kesätyöseteli kaikille päättöluokkalaisille!

Ennätyksiä ilman lapinlisää

Lyhyet

Lippumme elää ajassa

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Punamullan jakopolitiikan paluu

Nopeuden palvonnassa unohtuu tavaraliikenteen hidastava vaikutus

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.