Ihmisille lisää liikuntaa

Nykyihmiset liikkuvat liian vähän. Joka päivä pitäisi liikkua vähintään tunti ja väittäisin, että hälyttävän suurella osalla ei tuo aika päivittäin täyty.

Lisääntyvä ylipaino ja liikkumattomuuden seurauksena syntyvät sairaudet ovat tulevaisuudessa lisäämässä työkyvyttömyyttä. Esimerkiksi varuskuntalaiset ovat huonoimmassa kunnossa moneen kymmeneen vuoteen. Siksi valtion ja kaupunkien kannattaisi houkutella nuoria ja aikuisiakin liikkumaan. Jyväskylässä toimii jo Liikuntalaturi, joka mahdollistaa erilaisia liikuntamuotoja ilmaiseksi nuorille.

Aikuisten tulisi opettaa lapsia ja nuoria pienestä pitäen liikkumaan ja elämään terveellisesti omalla esimerkillään. Liikunnan ei tarvitse olla liian vakavaa tai tavoitteellista.

Jokaisella ei ole omaa lajia, jota haluaisi harjoitella urheiluseurassa monta kertaa viikossa niin, ettei aikaa ja jaksamista jää muille harrastuksille. Siksi lähiliikuntapaikkoja pitäisi hyödyntää enemmän perheiden ja kaveriporukoiden kesken.

Myös koulussa pitäisi olla liikuntaa enemmän kuin pari tuntia viikossa. Koululii­kunnassa tulisi painottaa enemmän itselle mieluisien lajien ja liikunnan ilon löytämistä kuin suorittamista ja kuntotestejä.

Emmi Kosunen

Mankolan yhtenäiskoulun 8. luokka

Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

EK purkaa peruskoulua

Epäasiallista painostamista

Lyhyet

Jyväskylän alihinnoittelu kurittaa pieniä palveluntuottajia

Keski-Suomi on elinvoimainen

Kestävyyttä metsä- politiikkaan!

Liikennepalvelulaki toi uusia mahdollisuuksia maaseudulle

Lyhyet

Lyhyet

Ihmiset valittavat aivan turhasta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.