Ihmisille lisää liikuntaa

Nykyihmiset liikkuvat liian vähän. Joka päivä pitäisi liikkua vähintään tunti ja väittäisin, että hälyttävän suurella osalla ei tuo aika päivittäin täyty.

Lisääntyvä ylipaino ja liikkumattomuuden seurauksena syntyvät sairaudet ovat tulevaisuudessa lisäämässä työkyvyttömyyttä. Esimerkiksi varuskuntalaiset ovat huonoimmassa kunnossa moneen kymmeneen vuoteen. Siksi valtion ja kaupunkien kannattaisi houkutella nuoria ja aikuisiakin liikkumaan. Jyväskylässä toimii jo Liikuntalaturi, joka mahdollistaa erilaisia liikuntamuotoja ilmaiseksi nuorille.

Aikuisten tulisi opettaa lapsia ja nuoria pienestä pitäen liikkumaan ja elämään terveellisesti omalla esimerkillään. Liikunnan ei tarvitse olla liian vakavaa tai tavoitteellista.

Jokaisella ei ole omaa lajia, jota haluaisi harjoitella urheiluseurassa monta kertaa viikossa niin, ettei aikaa ja jaksamista jää muille harrastuksille. Siksi lähiliikuntapaikkoja pitäisi hyödyntää enemmän perheiden ja kaveriporukoiden kesken.

Myös koulussa pitäisi olla liikuntaa enemmän kuin pari tuntia viikossa. Koululii­kunnassa tulisi painottaa enemmän itselle mieluisien lajien ja liikunnan ilon löytämistä kuin suorittamista ja kuntotestejä.

Emmi Kosunen

Mankolan yhtenäiskoulun 8. luokka

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Rinteen pikavippibudjetti kurittaa ahkeraa keskiluokkaa

Lyhyet

Lyhyet

Hyvinvoivat vanhemmat ovat hyvinvoivien lapsien voimavara

Lyhyet

Lyhyet

Oikeaa isänmaallisuutta globaalissa maailmassa

Tuntuu hyvältä, kun voi parantaa ihmisten arkea

Kesätyöseteli kaikille päättöluokkalaisille!

Lippumme elää ajassa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.