Ilkka Kanerva ja kadotettu moraali

Kansan syvissä riveissä on ihmetystä herättänyt tapaus Ilkka Kanerva. Tuore uutinen kertoo, että kokoomuslainen kansanedustaja Kanerva on valittu Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen varapresidentiksi. Kanerva on myös Suomen Etyj-valtuuskunnan puheenjohtaja.

Tämä tärkeä luottamusasema on annettu henkilölle, jonka lahjusepäilyjen käsittely todennäköisesti jatkuu. Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske hakee nyt korkeimmalta oikeudelta valituslupaa hovioikeuden kesäkuiseen vapauttavaan tuomioon.

Toimintatapa herättää vähintäänkin moraalin peräänkuuluttamista. Onko tämä kokoomuksen ja sen puheenjohtajan Jyrki Kataisen mielestä eettisesti oikein?

Mielestäni Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön toiminta on äärimmäisen tärkeää, eikä siihen voida istuttaa tässä vaiheessa henkilöä, jonka taustat eivät ole selvitettynä.

Myös valtakunnansyyttäjä Kalske on ihmetellyt sitä, kuinka päähallituspuolueen riveistä jo kesken oikeusprosessin alkoi kuulua lahjussääntöjen arvostelua. Juuri tämänkaltainen toimintatapa syö koko politiikan uskottavuutta ikävällä tavalla. Lyhyesti sanottuna kyseinen toimintatapa on väärin ja vastoin kansamme oikeustajua.

Tapani Mäki

kaupunginvaltuutettu (ps.)

Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet 20.5.

Lapset on syytä hankkia ajoissa

Lyhyet

Turvapaikan perusteet on määritelty laissa

Uskalla yrittää ja ole rohkea!

Kohtuus ja oikeus ovat demokratian perustaa

Kiusaamista pitää vähentää

Ilmastonmuutoksesta kannattaa välittää

Lentämistä on syytä rajoittaa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.