Ilkka Kanerva ja kadotettu moraali

Kansan syvissä riveissä on ihmetystä herättänyt tapaus Ilkka Kanerva. Tuore uutinen kertoo, että kokoomuslainen kansanedustaja Kanerva on valittu Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen varapresidentiksi. Kanerva on myös Suomen Etyj-valtuuskunnan puheenjohtaja.

Tämä tärkeä luottamusasema on annettu henkilölle, jonka lahjusepäilyjen käsittely todennäköisesti jatkuu. Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske hakee nyt korkeimmalta oikeudelta valituslupaa hovioikeuden kesäkuiseen vapauttavaan tuomioon.

Toimintatapa herättää vähintäänkin moraalin peräänkuuluttamista. Onko tämä kokoomuksen ja sen puheenjohtajan Jyrki Kataisen mielestä eettisesti oikein?

Mielestäni Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön toiminta on äärimmäisen tärkeää, eikä siihen voida istuttaa tässä vaiheessa henkilöä, jonka taustat eivät ole selvitettynä.

Myös valtakunnansyyttäjä Kalske on ihmetellyt sitä, kuinka päähallituspuolueen riveistä jo kesken oikeusprosessin alkoi kuulua lahjussääntöjen arvostelua. Juuri tämänkaltainen toimintatapa syö koko politiikan uskottavuutta ikävällä tavalla. Lyhyesti sanottuna kyseinen toimintatapa on väärin ja vastoin kansamme oikeustajua.

Tapani Mäki

kaupunginvaltuutettu (ps.)

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet: Kierrätys- ja uusiutuvat luonnonvarat on pop in! Missä viipyy puukorinenauto, fillareita on jo?

Mielipide: Jyväskylä kehittyy – vai kehittyykö?

Mielipide: Rapautuuko lukion yleissivistävyys?

Aamu Korpilahdella. Kuva: Matti Pietinen

Lyhyet

Lyhyet

Pyöräilijät, bussit ja liikennesäännöt

Mitä tuli ostettua?

Ohjaamoon nuori voi tulla myös vanhemman kanssa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.