Ilmaiskyydit ratkaisu parkkipaikkapulaan

On keskusteltu pysäköintihallin rakentamisesta keskustaan jälleen kerran. On keskusteltu myös keskustan kuvan kohentamisesta, hyvä se. Edellä olevat asiat eivät sovi yhteen ensinkään.

Keskustan kuvaa kiusaavat jo nämä tähänastiset hallit. Lisäksi keskustan maisemaa pilaavat ränsistyneet talot pihapiireineen. Olenkin miettinyt, uinuuko julkisivulautakunta vai onko se poistettu kokonaan. Kauppakadun yläpäähän rakennettu katuosuuskaan ei vähimmässäkään määrin kaunista Jyväskylää.

Esitellessäni ystävälleni keskustaa äimistyin itsekin, että eihän tätä kehtaa kenellekään esitellä. Poistuin sujuvasti takavasempaan.

Parkkihallien tarve poistuisi nopeasti, kun kaupunkimme päättäisi siirtyä Tallinnan-malliin julkisen liikenteen osalta. Ilmaisiin bussikuljetuksiin kaupunkilaisille Jyväskylän alueella!

Ei olisi työvuorojen edellä eikä loppuessa ruuhkaa kuten nyt. Onnettomuusvaarakin noissa tilanteissa vähenisi.

Ilmaiskuljetukset kohtelisivat kaikkia kaupunkilaisia tasa-arvoisesti. Korpilahtelainenkin pääsisi keskustan toimistoihin (esim. Kela). Kaikki eivät asioi netissä. Toisia kalliimpi bussimaksu heille tuntuu epäoikeudenmukaiselta.

Ei tarvittaisi enää yhtään uutta parkkihallia saati kalliita maanalaisia halleja.

Jyväskylä houkuttelisi ilmaiskuljetuksen ja kaupunkikuvan siistimisen jälkeen ihmisiä muuttamaan tänne muualta. Sen seurauksia voi jokainen miettiä ja löytää paljonkin.

Toivottavasti koti- ja syntymäkaupunkini päättäjät eivät sorru miettimään asioita vain omilla autoillaan kulkevia ja parkkiyrittäjiä helpottavia ihmisiä ajatellen!

Päät kylmänä helteelläkin, päättäjät!

Lilja Tikkanen

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.