Ilmastokeskustelu leimataan kiihkoiluksi

Harhaanjohtavaa ilmastopaniikin tarinaa jatketaan – samaan aikaan ilmastopaneelin uusin raportti kertoo nykyisten ilmastotoimien riittämättömyydestä

Eduskuntavaalien alla perussuomalaisten tarina ilmastopaniikkia lietsovista eliittipuolueista nieltiin niin mediassa kuin äänestäjien keskuudessa.

Samantyyppinen vastakkainasettelu “järkevän politiikan” ja “kiihkoilun” välillä on ollut esillä ympäristövaliokunnan tuoreen keskustalaisen puheenjohtajan Hannu Hoskosen ulostuloissa, jossa tämä leimaa tiedeyhteisön suositteleman ilmastopolitiikan “ilmastovouhotukseksi”.

 

Samalla viikolla Hoskosen ulostulojen kanssa maailman hallitusten välinen ilmastopaneeli IPCC julkaisi uusimman raporttinsa.Raportin mukaan hiilinielut on turvattava kestävällä maankäytöllä, sillä pelkästään fossiilisten polttoaineiden alasajo ei enää riitä torjumaan ilmastonmuutosta.

Tämä tarkoittaa muun muassa metsien hiilinielun kasvattamista, metsäkadon pysäyttämistä, soiden suojelua ja bioenergian käytön rajoittamista.

 

Keskusta pelkää menettävänsä äänestäjiä, jos lähtee liian hanakasti ajamaan kestävää ilmastopolitiikkaa ja tutkijoiden vaatimaa metsäpolitiikkaa.

Samalla puolue kuitenkin kaivaa kuoppaa itselleen, sillä maaseudun elinkeinot ovat jo nyt vaarantumassa ilmastonmuutoksen aiheuttamien pitkien kuivuuskausien lisääntyessä.

 

Julkinen keskustelu, jossa tieteeseen pohjautuvat ratkaisut ja tutkijoiden kuunteleminen ilmastonmuutoksen torjunnassa leimataan järjettömäksi vouhotukseksi, on paitsi suomalaisten harhaanjohtamista, myös vaarallista tämän planeetan ja nuorten tulevaisuuden kannalta.

Amanda Pasanen ja Sameli Sivonen

Vihreiden nuorten puheenjohtajat

Helsinki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Koe-eläinten tyly kohtalo

Urheilun hienoimmat ydinarvot ovat paljon ylevämpiä kuin doping

Voi halvatun Alvaa!

Halssilan rannassa

Aronian kimallus

Lyhyet

Lyhyet

Määräysvalta kaupungilla

Latupohja Pylkönmäellä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.