Ilmastokokous on kuin rallimaailma

Kun en saanut kutsua Kööpenhaminaan, niin täytyy tuoda muutamia todellisuuteen perustuvia asioita. Ilmastokokous ei poikkea formula- tai rallimaailmasta vähääkään. Ainakin 50 000 ihmistä lentelee ympäri maailmaa suihkareilla kokoustamaan Kööpenhaminaan.

Ympäristöministerimme kehui 9.12. aamutv:ssä pistäytyvänsä useita kertoja paikalla kokouksen aikana. Ihmisen teoista on vaikea löytää järjellistä toimintatapaa.

Koulutustointa pitäisi voida olettaa pidettävän oikean suuntaisena esimerkkinä. Kuitenkin sitä on eri tasoilla hoitamassa vähintään 30 000 työntekijää.

Huomattavalle osalle heistä kertyy päivittäin 200 km työmatkaa!

Ympäristötoimessa pyöriskelee Suomessa yli 5 000 viranhaltijaa. Jokaisella on tietysti valaistu, ilmastoitu, lämmitetty ja jäähdytetty työhuone. Ohje kaikesta huolimatta on ympäristötoimelle.

Älkää kuitenkaan alkako "puhdistamaan" korpijärvien miljoonien hehtaarien lähinnä palkanansaitsijoiden kustantamia suo-ojituksien seurauksia. Antakaa olla elohopean liettyneenä pohjamutiin. Mikäli ilmaston lämpeneminen pitää paikkansa, niin ratkaisuna esitän maapallolle rakennettavaa muutamaa miljoonaa jäähallia. Toisin sanoen kaikki ei ole totta, mitä lehdessä kirjoitetaan.

PEKKA HYVÄRINEN Pieksämäki

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Soteuudistuksen palattava juurilleen

Lyhyet

Kirjakarkki on kiva palkka

Keski-Suomi säilyy tulevaisuudessakin

Kiitos Palokan terveyskeskukselle

Vanhan Kirjan Talvi on nimenä vakiintunut

Jyväskylään mahtuisi uusi kirjallisuustapahtuma

Suomi ei tarvitse mitään hyökkäys- aseita

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.