Ilmastonmuutoksesta kannattaa välittää

Roskaatko? Ostatko turhaa tavaraa? Saastutatko?

Kaikki nämä asiat edistävät ilmastonmuutosta. Ilmastonmuutos on haitaksi kaikille. Moni vie esimerkiksi purkkansa roskakoriin, mutta silti moni myös sylkäisee sen maahan.

Autotkin saastuttavat paljon. Joissain maissa on käynyt niin, että joudutaan käyttämään happinaamareita. Kannattaa miettiä, kuljetko työ- tai koulumatkat bussilla, autolla tai muulla bensaa käyttävällä kulkupelillä.

On tosin olemassa autoja, jotka käyttävät biojätteitä polttoaineenaan. Ne eivät saastuta yhtään niin paljon kuin esimerkiksi diesel.

Samalla myös kierrätät. Roskiin menneet ruuat tai pilaantuneet maidot eivät mene lähimpään biojätteeseen vaan auton bensaksi.

Ilmastonmuutoksesta kannattaa välittää. Et ehkä itse joudu kärsimään, mutta lapsesi tai lapsenlapsesi voi olla aika pulassa. Ötökät kuolevat, jos ilmasto muuttuu myrkkypilveksi. Ja jos ei ole ötököitä, ei ole kasvejakaan. Kasvit ovat osa ilmastoa ja niiden avulla hengitämme. Mutta jos kasvit kuolevat, niin kuolevat ihmisetkin.

Lopetetaan turha roskaaminen. Kannattaa miettiä, tarvitsetko sitä tavaraa, mitä haluat tällä hetkellä kovasti. Huolehditaan muista ihmisistä ja myös maapallosta!

Juska Salo

Tikan koulu 5B

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Mutkat suoriksi ja valtio käräjille

Suomi on konkurssissa

Perämäen teksti avasi silmät

Lyhyet: Omaistani nimiteltiin ”tirlittaniksi"

Mielipide: Pitääkö Jyväskylän maksaa Etelä-Suomen ratasuunnittelua?

Mielipide: ETK pelottelee taas

Mielipide: Myös luonnon eläinten elämä on tärkeä ja arvokas

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.