Ilmiselvä panikointi ei näytä hyvältä

Kroatialaiset Grigori Edel, 27, ja Maksim Sološtšanski, 21, ovat sijoittajia. He ovat perehtyneet energialiiketoimintaan pitämällä pientä aurinkovoimalaa Kroatiassa. Heidän Migrit-yhtiönsä viimeisin nettotulos on ollut 20 000 euroa ja kokopäiväisiä työntekijöitä on yksi.

Suomalainen Voimaosakeyhtiö SF tarvitsi uutta ydinvoimalaa varten sijoittajia, jotta hankkeen kotimaisuusomistus olisi 60 prosenttia. Hankkeen kokonaisarvo lienee 4–6 miljardia euroa. Migrit-yhtiö tarjoutui turvaamaan hankkeen kotimaisuuden ja osaltaan rahoituksen.

Ei voi kuin ihmetellä Voimaosakeyhtiö SF:n hallituksen ja johdon toimintaa, kun ne ilmeisesti paniikissa hyväksyivät yhtiön osakkaaksi. Onneksi ministeriö (TEM) on todennut tilanteen mahdottomuuden.

Väistämättä herää kysymys: Ovatko Voimaosakeyhtiö SF:n ja Fennovoima Oy:n hallitukset ja toimiva johto ylipäätään kykeneviä miljardiprojektin johtoon, jos toteutus joskus alkaisi?

Ilmiselvä panikointi ja virhearviot osakkuusasiassa ei näytä hyvältä. Lisäksi yhtiön toive siitä, että ministeriö salaisi selvityksen, ei lisää luottamusta yhtiöihin. Mitä tästä ajattelevat muut osakkeenomistajat?

Kari Halttunen

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Uutissuomalaisen debatti: Suomelle voi käydä kuten Italialle ja Kreikalle, varoittaa Risto Murto – talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille

Lyhyet

Lyhyet

Seurakunnat hoitavat kyllä metsiään

Puistokadun pyörä- reitit turvallisiksi

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Pilataanko nyt Päijänteen kulttuurimaisemat?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.