Irtisanottavia on yritetty tukea

Pentti Hartikainen Puuliiton Pohjois-Karjalan aluetoimitsija kommentoi 3.3. sanomalehti Keskisuomalaisessa Vapo-konsernin (Vapo Oy, Kekkilä Oy ja Vapo Timber Oy) tukipakettia irtisanotuille.

Me luottamushenkilöt olemme olleet tässä rankassa ja valitettavassa prosessissa mukana ja haluamme tuoda esiin oman näkemyksemme asiasta:

Tukipaketti, jota tarjotaan kaikille irtisanottaville, on Vapossa uusi muoto tukea irtisanottavaa henkilöä. Työnantaja on koko prosessin ajan korostanut tukipakettia yhtenä vaihtoehtona. Jokaiselle irtisanotulle on annettu aikaa pohtia, haluaako hän ottaa tuon tukipaketin vai ei. Irtisanottujen tilanteet ovat erilaisia ja joillekin tukipaketti saattaa olla hyvä ratkaisu ja toiselle taas ei.

Uutena Vapossa on myös yt–neuvottelujen aikana käynnistetty MAHKU–tukiohjelma, jonka puitteissa yt -neuvottelujen aikana luottamushenkilöitä ovat kouluttaneet sekä työvoimatoimiston että ammattiliiton asiantuntijat. Projektissa työnantajan edustajat ja luottamushenkilöt etsivät tapoja auttaa jokaista työpaikkansa menettävää työllistymään uudelleen tai löytämään muun itselleen sopivan vaihtoehdon. Irtisanotuille järjestettävissä infotilaisuuksissa asiantuntijat kertovat työllistymisvaihtoehdoista, koulutusmahdollisuuksista sekä mahdollisen oman yrityksen perustamisesta. Työnantajan edustajat ovat luvanneet käyttää kontaktiverkostojaan hyväksi ja auttaa osaajaa ja uutta työnantajaa kohtaamaan. Päätavoite on, ettei irtisanottua jätetä yksin.

Laki yhteistoiminnasta yrityksissä on astunut voimaan 1978. Lait ovat raiteet yt–neuvotteluille. Se, miten kovaa junaa ohjataan ja mille asemalle päädytään, on kuskeista kiinni.

Teija Lehtonen

Vapo Oy:n ylemmät toimihenkilöt

Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet 20.5.

Lapset on syytä hankkia ajoissa

Lyhyet

Turvapaikan perusteet on määritelty laissa

Uskalla yrittää ja ole rohkea!

Kohtuus ja oikeus ovat demokratian perustaa

Kiusaamista pitää vähentää

Ilmastonmuutoksesta kannattaa välittää

Lentämistä on syytä rajoittaa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.