Irtisanottavia on yritetty tukea

Pentti Hartikainen Puuliiton Pohjois-Karjalan aluetoimitsija kommentoi 3.3. sanomalehti Keskisuomalaisessa Vapo-konsernin (Vapo Oy, Kekkilä Oy ja Vapo Timber Oy) tukipakettia irtisanotuille.

Me luottamushenkilöt olemme olleet tässä rankassa ja valitettavassa prosessissa mukana ja haluamme tuoda esiin oman näkemyksemme asiasta:

Tukipaketti, jota tarjotaan kaikille irtisanottaville, on Vapossa uusi muoto tukea irtisanottavaa henkilöä. Työnantaja on koko prosessin ajan korostanut tukipakettia yhtenä vaihtoehtona. Jokaiselle irtisanotulle on annettu aikaa pohtia, haluaako hän ottaa tuon tukipaketin vai ei. Irtisanottujen tilanteet ovat erilaisia ja joillekin tukipaketti saattaa olla hyvä ratkaisu ja toiselle taas ei.

Uutena Vapossa on myös yt–neuvottelujen aikana käynnistetty MAHKU–tukiohjelma, jonka puitteissa yt -neuvottelujen aikana luottamushenkilöitä ovat kouluttaneet sekä työvoimatoimiston että ammattiliiton asiantuntijat. Projektissa työnantajan edustajat ja luottamushenkilöt etsivät tapoja auttaa jokaista työpaikkansa menettävää työllistymään uudelleen tai löytämään muun itselleen sopivan vaihtoehdon. Irtisanotuille järjestettävissä infotilaisuuksissa asiantuntijat kertovat työllistymisvaihtoehdoista, koulutusmahdollisuuksista sekä mahdollisen oman yrityksen perustamisesta. Työnantajan edustajat ovat luvanneet käyttää kontaktiverkostojaan hyväksi ja auttaa osaajaa ja uutta työnantajaa kohtaamaan. Päätavoite on, ettei irtisanottua jätetä yksin.

Laki yhteistoiminnasta yrityksissä on astunut voimaan 1978. Lait ovat raiteet yt–neuvotteluille. Se, miten kovaa junaa ohjataan ja mille asemalle päädytään, on kuskeista kiinni.

Teija Lehtonen

Vapo Oy:n ylemmät toimihenkilöt

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet: Kierrätys- ja uusiutuvat luonnonvarat on pop in! Missä viipyy puukorinenauto, fillareita on jo?

Mielipide: Jyväskylä kehittyy – vai kehittyykö?

Mielipide: Rapautuuko lukion yleissivistävyys?

Lyhyet

Lyhyet

Pyöräilijät, bussit ja liikennesäännöt

Mitä tuli ostettua?

Ohjaamoon nuori voi tulla myös vanhemman kanssa

Aamu Korpilahdella. Kuva: Matti Pietinen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.