Itellan liiketoiminta oikealle tielle

Keskisuomalainen on uutisoinut Itellan Venäjältä ostaman varastologistiikkayhtiön yhteyksistä Neitsytsaarille ja Kyprokselle (Ksml 10.4.).

Uutisoinnin yhteydessä on kerrottu, että ”kyllä Pekkarisen Itellan hallintoneuvoston puheenjohtajana olisi pitänyt tietää asiasta”.

Minut valittiin Itellan hallintoneuvoston puheenjohtajaksi keväällä 2012 ja puheenjohtajana aloitin 2.5.2012.

Sain tuossa yhteydessä perusteellisen esittelyn yhtiön liiketoiminnasta ja taloudellisesta tilanteesta, myös yhtiön liiketoiminnasta Venäjällä.

Kukaan yhtiön johdosta ei maininnut sanallakaan Venäjä-kaupan lonkeroista, sinänsä jälkikäteenkin katsoen laillisista, joskaan ei eettisesti hyvistä lonkeroista.

Mieleeni ei todellakaan tullut, että olisin lähtenyt tutkimaan tilanpäätöksen liitemateriaalia aavistellen, että jossain täytyy olla jotain mätää. Niissä liitemateriaaleissa Venäjä-kauppa on lyhyesti raportoitu.

Olen juuri selvittänyt olisiko joku muu hallintoneuvostossa ensimmäistä kertaa istuva kansanedustaja osannut kysellä Itellan omistusten mahdollisten lonkeroiden perään. Ei ole kysellyt.

Kysyin asiaa myös edeltäjältäni kansanedustaja, Suomen Yrittäjien ex-puheenjohtaja Eero Lehdeltä.

Eipä ollut hänkään käynyt lukemassa liitteitä eikä edes hänelle oltu yhtiön johdosta kerrottu lonkeroista, vaikka hän oli kaupan tekemisen aikoihin hallintoneuvoston puheenjohtaja.

Olen edelleen sitä mieltä, että venäläisyrityksen ostaminen oli sinänsä hyvä ratkaisu. Kauppa nyt vaan sattui tuottamaan omistuksia sanotuissa maissa.

Omistukset Neitsytsaarilla ja jopa Kyproksella on jo aikoja sitten päätetty purkaa. Ja sellainen prosessi on ollut meneillään.

Asiaan liittyvistä vaikeuksista huolimatta sitä on joudutettava. Minulle on vakuutettu, että Itellan omaa liiketoimintaa ei ole pyöritetty näiden veroparatiisien kautta.

Keskisuomalaisesta olen lukenut myös väitteen siitä, että tuo tai tämä ”posti” on lakkautettu minun muutaman kuukauden puheenjohtajuuteni aikana.

Varmimmaksi vakuudeksi sanon, että sattumoisin yhtään Itellan toimipaikkaa ei ole Keski-Suomessa päätetty lakkauttaa minun puheenjohtaja kauden aikaisilla päätöksillä.

Aikaisempien päätösten perusteella on muutoksia tapahtunut ja voin toki ottaa nyt niistäkin vastuun. Ja minun puheenjohtajakaudellani voi muutoksia vielä tulla.

Pyrimme kuitenkin vahvalla otteella vaikuttamaan siihen, että Itella pystyisi palvelemaan kansalaisia entistä paremmin.

Hallintoneuvostossa on mukana myös Susanna Huovinen. Hän on ollut Itellan hallintoneuvoston jäsen minua pitempään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Miksei Linkillä lento- asemalle?

Lyhyet

Lyhyet

Uutissuomalaisen debatti: Suomelle voi käydä kuten Italialle ja Kreikalle, varoittaa Risto Murto – talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille

Lyhyet

Lyhyet

Seurakunnat hoitavat kyllä metsiään

Puistokadun pyörä- reitit turvallisiksi

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.