Jääkiekko-ottelun törkein huutaja

En onnistunut ostamaan istumapaikkaa JYP-Kalpa jääkiekko-otteluun 12.3. Niinpä ostin seisomapaikkalipun ja menin seisomaan siihen hallin päätykatsomoon, jossa JYP:n huutosakki kannustaa joukkuettaan hallituin rytmikkäin huudoin. Se osoittaa tervettä ja innostavaa urheiluhenkeä.

Valitettavasti tuohon katsomoon oli tullut pari törkeää huutajaa, jotka alkoivat pilkata erotuomareita jo ennen ottelun alkua. Karkeat, törkeät sukupuolielimiin ja peräaukkoon liittyvät huudot kuulivat myös aivan vieressä seisoneet kaksi alakouluikäistä poikaakin.

Huutajat olivat noin 20-25-vuotiaita muutoin terveeltä näyttäviä miehiä. He eivät olleet humalassa. En myöskään havainnut heidän silmiensä pupilleissa mitään, mikä olisi viitannut huumeiden käyttöön.

Vaikka olen toiminut ennen kirurgiksi erikoistumista mielisairaalan ylilääkärinä useita kuukausia, en ryhdy tarkemmin analysoimaan näiden huutajien psyykettä. Aineksia olisi analyysiin ollut kolmen erän ajan.

Jokainen taaplaa tyylillään ja jättää huutojensa sisällön lähellä olleitten ihmisten mieleen.

Olisi kuitenkin sekä terveitten katsojien että itse urheilutapahtuman kannalta hyvä, jos jäähallissa tulisi yleiseksi ilmapiiri, joka jo nyt vallitsee suuren enemmistön kesken: jutellaan mukavia ja seurataan ottelun edistymistä pelaajia ja tuomareita kannustaen. Hyvin tärkeää on, että aikuiset antavat lapsille terveen ja kannustavan esimerkin.

Tapio Tervo

lääketieteen ja kirurgian tohtori

Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet 20.5.

Lapset on syytä hankkia ajoissa

Lyhyet

Turvapaikan perusteet on määritelty laissa

Uskalla yrittää ja ole rohkea!

Kohtuus ja oikeus ovat demokratian perustaa

Kiusaamista pitää vähentää

Ilmastonmuutoksesta kannattaa välittää

Lentämistä on syytä rajoittaa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.