Jälkipuintia JJK:n kaudesta ja pronssista

Oli antoisaa seurata jalkapalloliigan JJK:n otteluja Harjun stadionilla. JJK esitti kauden aikana kiehtovaa futista ja ylsi pronssille.

Ajatuksiani JJK:n pelistä? Joukkueen hinta oli liigan arvokkain. Mikäli joukkue olisi jäänyt mitaleitta, olisi se hienon kauden jälkeen ollut pettymys.

Pelin rakentelu oli hidasta. Hyökkäyksiä viivytti pallon siirtely taakse-sivulle-eteen. Olisi edettävä suoraviivaisemmin kohti maalia ja annettava teräviä syöttöjä, joista olisi vedettävä suoraan. Rankkarialueella ei palloa enää saisi kuljetella, ei syötellä eikä peippailla.

Puolustusta haittasi hitaus, jäykkyys ja sijoitusvirheet. Vartiointi oli liian löysää, ei oltu iholla. Vieras rankaisi jalalla ja päällä keskeltä ja takatolpalta jäätyään vartiotta. Puolustus kaipaisi lisää kokoa, nopeutta, pitoa ja varmuutta. Kärkeen olisi hankittava toinen kookas, nokkela ja ruudikas tykki.

Mikko Manninen ja Jani Virtanen pelintekijöinä olivat kirkkaita onnistujia. Tamas Gruborovics ja Babatunde Wusu olivat kauden tehopelureita. Tuomas Latikka, Mikk Reintam ja Jukka-Pekka Tuomanen onnistuivat hyvin ja olivat luottopuurtajia. Veskari torjui varmasti. Pää, jalat ja kädet toimivat kuin salama. Keski- ja alanelikko kaipaisi nuorta virtuoosiparia. Kari Maronen oli eleetön ja taitava ammattimies. Joni Vesalainen on liigan idearikkain, kunnianhimoisin ja värikkäin pomo.

LASSE RÖNKÄ Joutsa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Missä viipyvät teot Keski-Suomelle?

Jos historia ei opeta, se rankaisee

Yhteinen aika vanhempien kanssa on lapsen oikeus

Lyhyet

Budjettinäytelmä toistuu jälleen

Mitä kuuluu Jyväskylän kulttuurikaupungille?

Pelastetaan tämä maapallomme!

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.