Jämsä on Keski-Suomea

Esko Järvenpään 21.6. 2016 Iltalehdessä ollut mielipide tarvitsee mielestäni tarkennuksia. Jämsä on jakautunut kunta.

Päätökset tehdään aina äänestäen, poikkeuksena oli äänestys Himoksen kylpylästä. Sen tuloa ei kukaan halunnut olla torppaamassa. Tosin asiaa jauhettiin yli 10 vuotta.

Jämsän jakautuminen on peräisin jo 98 vuoden takaa, luokkasodan ajoilta. Sen ajan tapahtumista saa käsityksen lukemalla Jukka Rislakin kirjan Kauhun aika.

Siirtyminen Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin oli myös äänestyspäätös. Hyödyistä ei ole minulle kerrottu.

Alkuvuodesta Jämsä äänestyspäätöksellä päätti suuntautua Pirkanmaalle. Mitään faktoja ei ole mahdollisista hyödyistä esittetty, vain kuuluisia mutu-tuntumia.

Jämsän sairaalan palveluja en ole onneksi tarvinnut, kerran olen ollut Jyväskylän keskussairaalassa saaden hyvää palvelua. Järvenpään esittämät prosenttiluvut Jämsän sairaalan asiakkaiden tyytyväisyydestä tuovat muistoihin vanhan Neuvostoliiton. Nimittäin vähemmän hyvääkin palvelua ovat eräät tuttavani saaneet ko. sairaalassa.

Järvenpää oli huolissaan kunnallisen itsehallinnon tilasta. Myöhäsyntyistä huolta.

Viime kunnalisvaalien tuloksen selvittyä Jämsässä alkoi vilkas lehmäkauppojen teko. Tarkoituksena oli saada Vasemmistoliiton 1000 äänestäjän kanta jäämään huomiotta ja saada hallituksesta ulos Arja Paakkanen, mielestäni edellisen hallituksen ainoa mies. Perussuomalaiset olivat lehmäkaupoissa päällepäsmäreinä.

Kun kunnalliset päättäjät eivät pysty yksimielisiin ja järkeviin päätöksiin, on ministeriön ja eduskunnan puututtava asioihin, kuten nyt on meneteltykin.

Kyllä Jämsän paikka on Keski-Suomessa, nyt ja tulevaisuudessa. Henkilökohtaiset kaunat ja epäonnistumiset neuvotteluissa eivät saa olla päätöksien perusteluina. Hyvä veli ja musta makkara -ryhmistä pitää päästä eroon.

Loppukaneettina totean ettei minulla ole mitään Tamperetta vastaan. Armeija-aikaan jopa vietin yhden yön Tampereen rautatieaseman lattialla odottaessani Jämsänkosken junan lähtöä.

Reino Welling

kaupunginvaltuutettu (vas. / sit.)

Jämsä, Jämsänkoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Mielipide: Suomen tulevaisuus nojaa osaamiseen

Hyvinvointivaltion tulevaisuus

Lyhyet 24.5.

Lyhyet 24.5.

Uutissuomalaisen debatti: Kuva turvallisuusuhkista kaipaa päivitystä, sanoo presidentti Tarja Halonen

Ei kaksi ilman kolmatta poliittista lehmäkauppaa

Tietoa vai politiikkaa koronan hoitoon

Lyhyet 23.5.

Lyhyet 23.5.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.