Jämsän jätehuoltomalli uhattuna

Keskustan sanomalehti Suomenmaa kirjoitti 1.7. uudesta jätelaista, jolla on tarkoitus lopettaa yksityisyrittäjien sopimusperusteinen jätehuolto.

Onko Jätelaitosyhdistyskin lahjonut Keskustapuolueen edustajia, kun aiemmin pienyrittäjien puolesta puhunut puolue nyt toimiikin yrittäjiä vastaan hyväksyessään ympäristöministeriön kaavailut - laajan yrittäjäryhmän ja hyvän kierrätystoiminnan lopettamiseksi.

Kaiken lisäksi sopimusperusteiset jätehuoltoyritykset ovat vaihtoehto kunnallisille (Jätelaitosyhdistys ry.), joka nyt pyrkii monopoliasemaan.

Jätelaitosyhdistyksen kunnalliset ovat ympäristöteholtaan huomattavasti heikompia kuin esimerkiksi jämsäläinen Erkki Salminen Oy, jonka innovatiiviset lajittelun prosessiratkaisut yhdessä hyvän syntypistelajittelun kanssa yltävät 95 prosentin kierrätystulokseen ja nämä kunnalliset vain puoleen tästä.

Ympäristöministeriössä ei olla jaksettu selvittää tätä erinomaista ja pitkään toiminutta Jämsän jätehuoltomallia, joka vastaa täysin kestävän kehityksen tavoitteita.

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki toteaa, että nykyjärjestelmässä logistiikka on huono.

Ministeri Lehtomäki ei tunne Jämsän mallia, jossa jätehuoltoyhtiö hoitaa kustannustehokkaasti koko Jämsän alueen - lokeroautoilla, jotka voivat kerätä kahta jaetta samanaikaisesti.

Sopimusperusteisia yksityisiä jätehuoltoyrityksiä on jo lopetettu ja tilalle on saatu huonompi vaihtoehto esimerkiksi Toholammilla (Keskipohjanmaa 14.7.).

Muut valtapuolueet ovat vain tyytyneet sivusta seuraamaan tätä murhenäytelmää, joka toteutuessaan lopettaisi Jämsän seudulla runsaasti tuottavia työpaikkoja.

Nyt tarvitaan ministeri Mauri Pekkarisen puuttumista lakiehdotukseen vaikkei se hänen toimialaansa kuulukkaan.

ESKO JÄRVENPÄÄ omakotiyhdistyksen pj. kaupunginvaltuutettu Jämsä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Jyväskylä kehittyy – vai kehittyykö?

Rapautuuko lukion yleissivistävyys?

LyhyetKierrätys- ja uusiutuvat luonnonvarat on pop in! Missä viipyy puukorinenauto, fillareita on jo?

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Pyöräilijät, bussit ja liikennesäännöt

Mitä tuli ostettua?

Ohjaamoon nuori voi tulla myös vanhemman kanssa

Aamu Korpilahdella. Kuva: Matti Pietinen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.