Jämsän käräjäoikeudesta sammutetaan valot

Jämsän käräoikeuden viimeinen istunto istuttiin viime viikolla ja käräjäoikeus lakkautetaan virallisesti kuun lopussa.

Perinteisesti käräjäoikeutta on pidetty peruspalveluna, jonka olisi syytä olla lähellä ihmisiä. Lähellä käytävästä oikeudesta ollaan kuitenkin loitontumassa kauas. Keski-Suomessa käräjäoikeutta istutaan enää vain Jyväskylässä ja Äänekoskella.

Käräjäoikeuksien määrän väheneminen vaikuttaa vain harvojen ihmisten elämään konkreettisesti. Useimmat ihmiset asioivat oikeuslaitoksessa harvoin, jos koskaan, eikä matkanteolla tässä yhteydessä ole juurikaan merkitystä.

Vaikka käräjäoikeuksien yhdistäminen perustuu säästöihin, ei toiminnasta itsestään saa säästää. Muutoksista huolimatta on varmistettava, että oikeuslaitoksella on riittävät resurssit. Vain siten taataan kansalaisten oikeuden toteutuminen.

Oikeudenkäynnin keskittyminen murentaa entisestään pienempien kaupunkien asemaa. Poliisilaitoksen, syyttäjänlaitoksen ja nyt käräjäoikeuden loitontuminen luo autiuden tuntua.

Asioita on muistettava katsoa myös maakuntakeskusta pienempien kaupunkien näkökulmasta. Jämsän keskustasta tyhjenee jälleen yksi talo – ja sammuu yksi valo.

Näin ei saisi olla. Yhteiskunnan palvelujen pitäisi olla mahdollisimman laveasti saatavilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Masennuseläkkeet ovat kestämättömällä tasolla

Psyyken lääkintä on viimeinen keino

Lyhyet

LyhyetKesätapahtumat kiertoon, rallit Seinäjoelle, tangomarkkinat tänne.Ja Ailamarista kuningatarEn ole koskaan syönyt pizzaa tahi hampurilaista, en ole somessa, mutta pärjäilen. Sh, kun olen vältän näitä.

Kaupunki ei välitä melusaasteesta

Lyhyet

Avoin kirjeeni kansanedustajille

Kansallisarkisto, sotiemme historian tutkimus ja SS-olettamukset

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.