Jämsän strategian päivityksen aika

Kaupunkimme strategiapapereissa sanotaan, että strategian tarkastelu ja päivitys tulee olla hyväksyttynä vuosittain valtuustossa ennen toukokuun loppua. Lisäksi jokaisesta strategian toimenpiteestä ja mittarista tulee olla strategiakortti, josta seurataan strategian toteutumista.

Kaupungin tärkein perusarvo, yhteistyökykyisyys, ei näytä toteutuneen oikein millään tasolla, ei poliittisten ryhmien kesken, ei virkamiesjohdon kesken eikä poliittisen johdon ja virkamiesjohdon välillä. Yhteistyö voi toteutua vain silloin, kun yhteistyökyky ja yhteistyöhalu kerrottuna keskenään antavat tulokseksi muun kuin nollan.

Ensimmäinen strategiamme tuntuu sivullisesta osittain epärealistisen toiveikkaalta: väkiluku 30 000 vuonna 2035, sata uutta työpaikkaa joka vuosi, 1–3 uutta yli 10 henkeä työllistävää yritystä vuosittain ja matkailutulon kasvu 10 % vuodessa!

Himoksen kehittämisessä valtakunnan johtavaksi festivaali- ja matkailukeskukseksi näyttää olleen yhteistyövaikeuksia, kun asiat on haluttu hoitaa oikeudessa.

Vahinko on sekin, että uusi kaupunginjohtajamme ei voi olla mukana ensimmäisessä strategian päivityksessä. Olkoon tavoitteena nyt se, että poliittisella johdolla ja virkamiesjohdolla on yhteinen ja yhdessä tehty näkemys kaupungin halutusta tulevaisuudesta.

Visiointi on kyky nähdä: 1. mitä on tehtävä, 2. missä järjestyksessä ja 3. mihin ja miksi tullaan. Tulevaisuus ei ole missään meitä valmiina odottamassa. Se on meidän itse tehtävä. Katsokaamme, onko tavoitteemme edelleen olla himoittu osaamisen, yrittämisen ja matkailun kaupunki. Vai voisiko siihen kenties lisätä viihtymisen, jotta me asukkaatkin tulisimme huomioiduksi.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Muutto ja muutos

Seurakunta ja tilakiistat

LyhyetPyöräilijöille saatava pakolliseksi säännöksi taluttaa aina pyörä suojatien yli.Kamikazet kuriin

LyhyetKevätriemua laulavi nyt ilma ja maa, tuulikin tuoksuja tuo. Luojan suurta ihmettä.Marsa14 miljardin osingot ei riitä. Tarvitaan uusi kiky, ulvoo EK. Ei onnistu. Hanskat putoo.

Tarvitsemme EU:ta

Kansankirkon leipä on mautonta

Lyhyet 22.5.

Lyhyet 22.5.

Maisemamme on nyt pelkkä muisto

Koulutusjärjestelmästä opintojärjestelmään

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.