Jämsän tönöt pilaavat keskustan

Röttelöt, korsut, tönöt ja venäläiskorttelit. Näin kuntalaiset nimittävät Jämsän keskustan tyhjillään ammottavia liikehuoneistoja. Puhe on jokapäiväistä. Monien mielestä talot pilaavat kauniin kaupunkimiljöön täysin. Talot ovat päässeet liike-elämän kuihtumisen syntipukiksi.

Kyse ei ole vain rakennusten huonosta kunnosta vaan ränsistyneestä yleisilmeestä. Näkymää pahentaa jokaisen tyhjän liikehuoneiston yllä oleva valomainos, joka on kuin muistokivi.

Näkymät ovat keskustan ytimessä, mikä tekee asiasta vielä räikeämmän ja ongelma korostuu. Vaikka kyseessä on yksityisen omistamat kiinteistöt, koskee asia mielestäni kaikkia kuntalaisia. Minulla ei taatusti ole hampaankolossa mitään omistajia kohtaan vaan kyse on muusta.

Ihmettelen kuntalaisena ja päättäjänä sitä, kuinka ”tabuna” asiaa pidetään ja miksi. Asia on usein ollut esillä kokouksissa epävirallisesti, siksi myös jäänyt aina tuloksettoman löpinän tasolle. Myös kaupunki antaa oman suuren kiinteistönsä, ränsistyvän Seppolan koulun olla maamerkkinä ja käyntikorttina niin kuntalaisille kuin turisteillekin.

Kaupunkinäkymä ei houkuttele uusia yrittäjiä eikä asukkaita. Toivonkin, että asia otetaan pikaisesti keskusteluun omistajien ja kaupungin kesken. Asian kuntoon saaminen voisi olla uusi alku Jämsälle ja startti kohti parempaa, vetovoimaisempaa ja kilpailukykyisempää kaupunkia.

Seija El Sayed

kaupunginvaltuutettu (Uusi Jämsä)

Jämsä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

LyhyetKesätapahtumat kiertoon, rallit Seinäjoelle, tangomarkkinat tänne.Ja Ailamarista kuningatarEn ole koskaan syönyt pizzaa tahi hampurilaista, en ole somessa, mutta pärjäilen. Sh, kun olen vältän näitä.

Kaupunki ei välitä melusaasteesta

Masennuseläkkeet ovat kestämättömällä tasolla

Psyyken lääkintä on viimeinen keino

Lyhyet

Kansallisarkisto, sotiemme historian tutkimus ja SS-olettamukset

Avoin kirjeeni kansanedustajille

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.