Jämsän tyly verolinja

Jämsän kaupunginhallituksen esitys kunnallisveron nostosta 1,5 prosentilla - jolloin vero olisi ensi vuonna 21 prosenttia - on kohtuuton veronmaksajalle. Se on myös kaikkien keskiarvojen yläpuolella.

Talouden tasapainotukseen veronkorotus on helppo tapa, mutta se johtaa huonoon maineeseen ja muuttovietti vain nousee. Kaikkia muita konsteja ei ole nyt kyllä loppuun asti harkittu.

Valkeakoski on hyvin samantapainen kaupunki, joka elää edelleen myös paperista. Sieltä on lopetettu sellutehdas ja säteri. Työttömyys on nouseva, uutta lainaa on uskallettu ottaa 12 miljoonaa euroa, onhan korko nyt ennätysalhainen. Kunnallisvero aiotaan pitää erilaisilla keinoilla alhaisena, 18,75 prosentissa.

Suomesta löytyy kosolti muita vertailukelpoisia kuntia, joissa taantumasta ja valtion puristuksesta huolimatta verot on saatu pidettyä kohtuudessa. Jämsässä kaupunginhallitus on päätynyt helpoimpaan keinoon, mutta kertakorotus on ylimitoitettu maksajan kannalta.

Valtuuston on kohtuullistettava veronmaksajien kuormaa, varsinkin kun veronmaksukyky ensi vuonna vähenee. Kansaneläkkeitä ei koroteta, työeläkkeet nousevat vain 0,26 prosenttia, monilla aloilla vuosipalkkasumma edelleen alenee ja kaiken lisäksi kaikkiin hyödykkeisiin lisätään kesällä arvonlisäveroa.

ESKO JÄRVENPÄÄ kaupunginvaltuutettu Jämsä, Jämsänkoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Jokaisella lapsella on oikeus turvalliseen kotiin

Perussuomalaiset ja halpatyövoima

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lasten hyvinvointi erilaistuu ja eriarvoistuu Suomessa

Outoa ja tahallista väärinymmärrystä

Suomen peruskoulun kohtalonkysymys

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.